INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

A Chelsea elítélte a párizsi metrón történt rasszista incidenst

InfoRádió / MTI
A Chelsea angol labdarúgó klub szerdán elítélte a párizsi metrón történt rasszista incidenst. Kedd este, a Paris St. Germain és a Chelsea mérkőzése előtt a Richelieu-Drouot állomáson feltételezhetően az angol klub rajongói az egyik szerelvényből visszalökdöstek egy felszállni próbáló fekete bőrű férfit, miközben énekelve rasszistáknak vallották magukat.

A történteket videóra vette egy Párizsban élő brit férfi. Elmondása szerint nagyon erőszakosnak tűntek a bántalmazók, akiket ő egyértelműen a Chelsea közönségébe tartozóknak vél. A felvételen a férfiak jól hallhatóan éneklik: "rasszisták vagyunk, rasszisták vagyunk, mi így érezzük, így érezzük nagyon jól magunk!"

A francia rendőrség nyomozásba kezdett.

A Guardian című brit napilap által nyilvánosságra hozott amatőr videofelvételen az látszik, hogy a londoni együttes drukkerei nem engedtek beszállni az egyik metrókocsiba egy színes bőrű férfit. Többször is megpróbált "beférkőzni" közéjük, de az angol szurkolók mindannyiszor visszalökték a peronra, majd a "Rasszisták vagyunk, rasszisták vagyunk, és nekünk így jó" rigmust skandálták.

A francia rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, a Chelsea egyik szóvivője pedig azt mondta a Guardiannak, hogy az ilyen magatartás "gyalázatos", s nincs helye sem a futballban, sem a társadalomban.

"Támogatjuk, hogy büntetőjogi lépések történjenek a tettesekkel szemben, s ha bebizonyosodik, hogy a bérleteseink vagy a drukkereink részt vettek ebben a cselekedetben, akkor ellenük a legszigorúbb intézkedéssel lépünk fel, beleértve azt is, hogy kitiltjuk őket a stadionunkból" - jelentette ki a szóvivő.a szerdai közleménye így fogalmaz: "Ilyen visszataszító magatartásnak nincs helye a labdarúgásban, sem a társadalomban. Támogatni fogunk az elkövetők ellen induló minden bűnvádi eljárást, és ha bebizonyosodik, hogy bérlettulajdonos Chelsea drukkerek is benne voltak a támadásban, a klub a lehető legszigorúbban lép fel ellenük, beleértve a kitiltást is."

A címlapról ajánljuk