eur:
394.39
usd:
369.38
bux:
65721.74
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Gyárfás Tamás a FINA-ügyvezetés tagja lesz

Gyárfás Tamás FINA-alelnök a nyári kazanyi vizes világbajnokságot követően tagja lesz a Nemzetközi Úszó Szövetség legszűkebb döntéshozó testületének, az úgynevezett ügyvezetésnek (FINA Executive).

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint a FINA vezető testülete, a Büró lausanne-i ülésén a magyar alelnök mellett az amerikai kontinenst képviselő alelnök, Dale Neuberger került még be a hatfős testületbe, amely a FINA alá tartozó szakágak - úszás, vízilabda, műugrás, műúszás, nyíltvízi úszás - legfontosabb ügyeiben jár el, illetve készíti elő a vizes sportok jövőjét meghatározó döntéseket.

A FINA-n belül ez a legmagasabb rang, amelyet magyar sportdiplomata ért el Donáth Leó 1928 és 1941 közötti főtitkári megbízatása óta.

Gyárfás Tamás 1993 óta a Magyar Úszó Szövetség elnöke, 2004-től az Európai Úszó Liga (LEN) elnökségének tagja, 2008-ban lett a LEN alelnöke, 2012-től a LEN gazdasági vezetője. A FINA végrehajtó bizottságának 2009-től tagja, 2013 júliusában a világszövetség alelnökévé választották, és a szervezet kommunikációs tevékenységének irányításával bízták meg.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×