eur:
388.96
usd:
360.69
bux:
68394.15
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fed Kupa: siker párosban is, 3-0-ra nyertek a magyarok

Babos Tímea és Bondár Anna megnyerte a párost, ezzel a magyarok 3-0-ra legyőzték az osztrákokat pénteken a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján, a budapesti Syma Csarnokban.

A tét nélküli páros csata 1 óra 14 percig tartott. Az első szett rövidítésben dőlt el, a másodikban aztán Babos és Bondár is remekül adogatott, s a magyar duó emellett kétszer elnyerte Sandra Klemenschits - a 32 évével a torna legidősebb résztvevője -, illetve Julia Grabner adogatását.

Ez volt a két válogatott első találkozása Fed Kupán.
Eredmény, A csoport:
Magyarország-Ausztria 3-0

Babos Tímea, Bondár Anna-Sandra Klemenschits, Julia Grabner 7:6 (7-2), 6:2

korábban:
Babos Tímea - Patricia Mayr-Achtleitner 1:0-nál Mayr-Achtleitner feladta
Jani Réka-Barbara Haas 7:5, 6:2

A magyarok szombaton délután az 5. helyért csatáznak majd a D csoport másodikjával, azaz a horvátokkal vagy a belgákkal.

A négy csoportgyőztes - Szerbia, Nagy-Britannia, Fehéroroszország és várhatóan Horvátország - szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei - Ausztria, Liechtenstein, Portugália és Lettország - arról döntenek, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába.

Szombaton kerül sor másodszor a - közönség számára ingyenes - Magyar Tenisz Napjára is, melynek díszvendége a 15-szörös Grand Slam-győztes svájci Martina Hingis lesz.

Tavaly ugyancsak a Syma Csarnok adott otthont a csoport tornájának, akkor a Babos Tímea, Jani Réka, Bukta Ágnes, Szlavikovics Szabina összeállítású válogatott teljesítette az elvárásokat azzal, hogy a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen végzett. A feljutást Hollandia és Románia harcolta ki.

Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikában is folytatódik az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×