eur:
389.44
usd:
361.82
bux:
68636.63
2024. május 7. kedd Gizella

Feröeri-magyar: több játékos szereplése is kérdéses

A magyar labdarúgó-válogatottban több játékos is "komoly gonddal" küszködik a Feröer-szigetek elleni keddi találkozó előtt, így Dárdai Pál szövetségi kapitány egyelőre nem tudja pontosan, hány helyen változtat kezdőcsapatán a Bukarestben 1-1-es döntetlent elérő együtteshez képest. Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor azt mondta, bízik a válogatott győzelmében.

"A regeneráció sikeres volt, akik nem játszottak, azok megkapták a terhelést. Ugyanakkor egy-két játékosom csontig besavasodott, így csak a mai edzést követően döntünk majd" - mondta hétfői sajtótájékoztatóján a román fővárosban debütáló szakember, aki hozzátette, tisztában van azzal, hogy a keddi Európa-bajnoki selejtezőn nekik kell majd irányítani a játékot.

Újságíró kérdésre Dárdai Pál reagált arra is, hogy nemrég a Facebookon alakult egy csoport, amelynek követői azt szeretnék, ne csak az idei négy mérkőzésen, hanem hosszú távon ő irányítsa a nemzeti csapatot. Ezzel kapcsolatban a tréner leszögezte, ilyen kérdéseket egyelőre nem is lehetne feltenni, ezzel majd csak akkor lehet egyáltalán foglalkozni, ha a csapat begyűjti az általa maximális célként kitűzött hét pontot, ettől függetlenül a "felesége dönt majd".

A feröeriek elleni találkozót a torshavni Nemzeti Stadionban rendezik, amely egy kicsi, 100x65 méteres, azaz gyakorlatilag minimális nagyságú műfüves pályát foglal magában.

"Nem véletlenül csinálták annak idején ilyenre ezt a pályát, ők a túlélésért játszanak, jól zárnak és bíznak a kontrákban. Persze az ilyen játéknak is megvan a maga ellenszere. Az ilyen mérkőzéseken a szerencsefaktor is szerepet játszhat, amelyet egy futballista a munkával érdemel ki. A játékosok keményen dolgoztak, nem véletlenül lett döntetlen a bukaresti mérkőzés sem" - jelentette ki Dárdai.

A sajtótájékoztatón részt vett Korcsmár Zsolt, aki számára nem idegen a környezet, ugyanis a norvég Brann Bergen játékosaként többször is műfüvön játszották a bajnokikat.

"Hajtós meccset várok, amelyen remélem, a mi akaratunk érvényesül majd. Norvégiában hasonló a kultúra és a mentalitás, így biztos vagyok abban, hogy a szívüket-lelküket kiteszi majd a feröeri csapat a pályára, de természetesen mi is így teszünk majd" - fogalmazta meg várakozásait a válogatott védője.

Dárdai Pál szövetségi kapitány magyar idő szerint 18 órától vezényel edzést a válogatottnak, amely az Európa-bajnoki selejtezősorozatban két meccs után egy ponttal áll és kedden 20.45-től lép pályára Torshavnban.

Bízik a válogatott győzelmében Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, aki a helyszínen, a torshavni Nemzeti Stadionban tekintette meg az együttes edzését.

A Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőt megelőző tréningen az MLSZ vezetője azt MTI-nek elmondta, természetesen nagyon tetszett neki a bukaresti, 1-1-es döntetlennel végződött összecsapás, különösképpen azért, mert olyan közegben láthatott a közönség egy magabiztos magyar válogatottat, ahol a hangulat még a tavalyinál is félelmetesebb volt.

"A holnapi mérkőzéssel kapcsolatban van bennem izgalom, voltak itt már nagyon szoros eredmények. Mindig azt mondtam, hogy az északi csapatok nehéz ellenfelek, más körülmények között edződtek, igazi küzdőtípusok, de bizakodom, hogy túlleszünk ezen a összecsapáson sikeresen" - mondta az MLSZ elnöke.

Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban két meccs után egy ponttal álló magyarok kedden közép-európai idő szerint 20.45-től lépnek pályára Torshavnban.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elkészítette legfrissebb Hitelezési felmérését az MNB. 2024 első negyedévében a bankok összeségében nem változtattak sem a vállalati-, sem a lakáscélú hitelek feltételein, és ezeken az elkövetkező fél évben sem terveznek érdemben módosítani – állapította meg a jegybank, amelynek alelnöke, Virág Barnabás is előadást tart a Portfolio jövő keddi Hitelezés 2024 konferenciáján, nem érdemes lemaradni a szakmai rendezvényről!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×