eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Storcz Botond: "egyáltalán nem baj, hogy nem nyertek"

Férfi kenuban is visszatérhetnek a csúcsra a magyar versenyzők - mondta az InfoRádiónak Storcz Botond szövetségi vezetőedző azután, hogy sem Vajda Attila, sem a Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros nem tudta megvédeni világbajnoki címét, miközben a magyar válogatott növelte előnyét a riválisok országokkal szemben. A Storcz Botonddal készült interjú vasárnap este 6 órától hallható az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Tényleg ez volt az első reakcióm: egyáltalán nem baj, hogy nem nyertek. Nagyon jól fel voltak készítve. Vajda Attila erről a világbajnokságról is két érmet hozott. 1000 méteren harmadik lett, negyedikként jött végig, óriási csatát vívott az ötödik, hatodik helyen lévő versenyzőkkel. A majdhogynem győztesként célba érő, a 995 méteren végig vezető brazil versenyző beborult a cél előtt, berúgta a hajóját - ez a versenyben benne van -, de már nem volt a hajóban, amikor áthaladt a célvonalon. Ez egy amatőr hiba volt, én is borultam be, - kenusok könnyebben tudják rúgni a hajót - minden világversenyen látunk borulást, de az mindig a célvonal után van. A kenu egyes 500 méteres döntőjében ugyanígy, kicsit előbb rúgta be, akkor nem ugyan borult be. Mindig benne van a pakliban, hogy rosszul rúgja be a hajóját egy versenyző. Vajda Attila annak köszönheti ezt a bronzérmét, hogy végigment, pedig azért indult, hogy megvédje a tavalyi világbajnoki címét. Olyankor nehéz pszichésen végigcsinálni, amikor a győzelem helyett a negyedik, ötödik, hatodik helyért kell küzdeni. Nagyon örülök neki, megérdemelten lett ő a harmadik" - hangsúlyozta a magyar kajak-kenu válogatott vezetőedzője.

"A páros simán visszatornázhatja magát az élre, teljesen rendben vannak a fiúk. Szép versenyzéssel megnyerték az Európa-bajnokságot, a világbajnokságot megelőző edzéseken is mindig kiválóan teljesítettek, jól ment a hajójuk, jó erőben és technikailag a topon voltak, ezzel együtt akadt náluk egy gyorsabb páros. Nem baj, mindenki ugyanúgy készül egy világversenyre. A román duón látszott is, mennyire kikészültek, percekig feküdtek a hajóban. Statisztikailag sem lehet az, hogy valaki 2013-ben, 2014-ban, 2015-ben és 2016-ban is nyer. A versenyzőink és az edzőink felkészültsége alapján azt mondhatom, minden biztosított ahhoz, hogy a csúcson maradhasson a magyar kajak-kenu válogatott" mondta Storcz Botond.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×