eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kajak-kenu vb - Aranyérmes a Szabó, Csipes női kajakpáros 500 méteren

Aranyérmet szerzett a Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajakpáros 500 méteren a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon. Aranyérmet nyert 500 méteren a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kenupáros is.

Ezüstérmet szerzett a kajakos Dombvári Bence 500 méteren, a Dombi Rudolf, Boros Gergely kajakpáros 500 méteren és1000 méteren a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenupáros.

Bronzérmet nyert a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kajaknégyes 1000 méteren.

Szabó Gabriella szerint tökéletesen versenyeztek, ennek köszönhetően nyertek Csipes Tamarával 500 méteren a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon.

"Nagyon örülünk az aranyéremnek. Az edzőink azt mondták, hogy az a tökéletes 500 méter, ha két szinte azonos 250-et megyünk. Most ezt sikerült megvalósítanunk" - nyilatkozott a befutó után.

Vasbányai Henrik, az 1000 méteren ezüstérmes kenupáros tagja úgy vélekedett, hogy a hátszél miatt szorultak ezúttal a második helyre Mike Róberttel.

"Hátszeles volt a pálya, ha ellenszeles, elfáradtak volna a románok. Nem vagyunk csalódottak, majd Rióban kell nyerni" - mondta.

Pauman Dániel, aki Kammerer Zoltánnal, Tóth Dáviddal és Kulifai Tamással harmadik lett a férfi kajakosok 1000 méteres versenyében, elmondta, hogy minden dobogós elégedett volt.

"Három boldog négyes állt fel a dobogóra, mindannyian örültünk az éremnek. Nagy fegyvertény, hogy három éve ott tudunk lenni Magyarországot képviselve a döntőben" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×