eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Aranyérmes lett Kozák Danuta 500 egyesben, 15 éremnél jár a válogatott

A váltóversenyek előtt minden éremből ötnél tart a magyar kajak-kenu válogatott a moszkvai világbajnokságon. A vasárnap - a hagyományokkal ellentétben - még a szombatnál is jobban alakul a csapatnak.

Aranyérmes lett Kozák Danuta, a MOL-csapat tagja kajak egyesben 500 méteren. Az Újpest kétszeres olimpiai bajnoka jól rajtolt, féltávnál egy kevéssel volt az új-zélandi Carrington mögött, ezután azonban megelőzte riválisát, és bő fél másodperces előnnyel győzött. Ahogy a négyes tagjaként szombaton, most is megvédte címét, és folytatta évek óta tartó sorozatát.

A nap első A-döntőjében kenu kettesben szintén 500 méteren Lakatos Zsanett (Győr) és Takács Kincső (Győr) szerzett remek hajrával és végül csaknem 1,5 másodperces előnnyel aranyérmet. Ugyancsak nyert Szabó Gabriella és Csipes Tamara kajak kettesben. A Honvéd párosa az utolsó 200 méteren nagy hátrányt dolgozott le a szerbekkel szemben.

Szintén fél kilométeren Dombvári Bence (Honvéd) kajak egyesben, majd Dombi Rudolf (Építők) és Boros Gergely (ASE) kajak kettesben ezüstérmes lett. Győzött a dán Poulsen, illetve a szlovák duó.

Kenu egyesben Khaut Kristóf (Győr), a MOL Tehetségtámogató Programjának részese a hatodik helyen végzett. Az első helyet a brazil Dos Santos szerezte meg azután, hogy szombaton 1000 méteren kizárták, mert az első helyen haladva közvetlenül a cél előtt a vízbe borult. (A férfiaknál az 500 méteres számok az olimpiai műsoron nem szerepelnek.)

1000 méteren kenu kettesben a Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros ezüstérmes lett. A KSI duója most is nagyot hajrázott, de a román egység egy keveset megtartott előnyéből. Kajak négyesben a Kammerer Zoltán (Győr), Tóth Dávid (Vasas), Kulifai Tamás (Vasas), Pauman Dániel (Vasas) kvartett bronzérmet szerzett. A számot a csehek nyerték.

200 méteren remek versenyzéssel győzött kajak kettesben Kárász Anna (Szeged, a MOL Tehetségtámogató Programjának tagja) és Vad Ninetta (KSI).

Egyesben az Európa-bajnokságon győztes Kozák Danuta a hatodik lett, Carrington sikerét senki nem tudta veszélyeztetni. A férfiaknál kajak egyesben a kanadai De Jonge, kenu egyesben pedig az ukrán Cheban nyert a sprinttávon. Ez utóbbi szám pikantériáját az adta, hogy mindössze 6 ezredmásodperccel szorult a második helyre az orosz Korovaskov, a hazai közönség egy része füttyel fejezte ki csalódottságát, miután kiírták a végeredményt. A női kenusok versenyében Lakatos Zsanett a hatodik helyen végzett, a francia Vincent-Lapointe esélyeshez méltó teljesítménnyel diadalmaskodott.

Kajak kettesben a Molnár Péter (Tiszaújváros) és Bán Kristóf (FTC) a kilencedik helyen zárt, győztek a szerbek. Kenu kettesben a Lantos Ádám (Győr), Nagy Péter (Győr) duó az ötödik helyen ért célba. Az oroszok szerezték meg az első helyet.

A vb vasárnap délután a váltóversenyekkel ér véget. A magyar küldöttség öt arany-, öt ezüst- és öt bronzéremnél jár, ezzel magabiztosan vezet a nemzetek küzdelmében.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×