eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ricciardo nyert, Hamilton Rosberg előtt végzett a Hungaroringen

A Red Bull ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo nyerte a 29. Formula-1-es Magyar Nagydíjat. A második helyen a spanyol Fernando Alonso (Ferrari), a harmadikon az angol Lewis Hamilton (Mercedes), a negyediken a német Nico Rosberg (Mercedes) végzett a rendkívül izgalmas versenyen

A felvezető körre nem tudott elindulni az orosz Danyil Kvyat, akinek a Torro Rossóját betolták a bokszutcába, és a mezőny után eredhetett. A teljes mezőny átmeneti esőgumikon kezdett a hol nedves, hol egyre jobban száradó pályán. A rajtnál Rosberg megtartotta első helyét, Bottas a célegyenes végén megelőzte Vettelt, aki Alonsóval csatázott, de a spanyol előzött, majd kispdródott, így visszaállt a sorrend. Közben a bokszutcából induló Hamilton már a második kanyarban kicsúszott, és minimálisan meg is rongálta autóját.


Rosberg hamar elhúzott üldözőitől, de ennek előnyét nem sokáig élvezhette, mert Ericcson összetörte autóját, bejött a biztonsági autó, ám Grosjean még e mögött is összetörte autóját.

A kerékcserék alatt alaposan megkeveredett a sorrend, Riccardo és Button állt a safety car kiállása után az első két helyen, az angol pedig nem váltott száraz gumira, és ennek a húzásnak köszönhetően átmenetileg az élre került a safety car kiállása után. Nem sokkal később azonban mehetett a bokszutcába újabb kerékcserére, mert a remélt eső nem jött meg, és az esélye is folyamatosan csökkent.

A száraz pályára alkalmas gumikon Riccardo, Massa, Alonso sorrend alakult ki az első három helyen, majd Vergne mögött Rosberg, Vettel és Hamilton autózott.

A 23. körben ismét beküldték a biztonsági autót, miután Perez a célegyenes elején alaposan falnak csapta autóját. Riccardo és Massa kereket cserélt, így Alonso örökölte meg az első helyet. A safety car kiállása után a kétszeres világbajnok kezdett elhúzni, miközben Vergne feltartotta az üldöző Mercedeseket és Red Bullokat.

A 32. körben Rosberg ismét kiállt kerékcserére, közben Vettel Perezhez hasonló helyen csúszott meg a műfüvön, és kicsit a falhoz is érintette a Red Bullt, de tudta folytatni a versenyt, igaz, visszaesett.

Hamilton egy körrel később megelőzte Vergne-t, és Alonso mögött 6-7 másodperccel a második helyen autózott. A 2008-as világbajnok és Riccardo ezután fokozatosan közeledett Alonsóhoz, aki nem várta meg, hogy utolérjék, bement a bokszba friss abroncsokért. Az ausztrál került az első helyre ezzel, Massa pedig tőle tisztes távolságban a második helyre zárkózott fel.

Hamilton a kerékcseréje után, a 39. körtől már Rosberg előtt autózott. Néhány körrel később Massa - kerékcseréje után - Bottas mögé, a hatodik helyre esett vissza.

Riccardo Red Bullján az 54. körben cserélték le utoljára a Pirelliket, a negyedik helyre jött vissza, ésegymás után futotta a remek köröket. Rosberg a harmadik helyről a hetedikre csúszott vissza, de a friss gumikon keményen támadhatta az előtte lévőket, és hamar meg is előzte Raikkönent és Massát, Bottas pedig kiállt előle kerékcserére.
A 60. kört Alonso kezdte az élen, de ott loholt 1 másodpercre a nyomában Hamilton és alig 2-re Riccardo. Az ausztrál négy körrel a vége előtt Hamiltont, majd alig egy körrel később Alonsót is megelőzte, és már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.

Amíg Hamilton és Alonso csatázott, megérkezett Rosberg csapattársa mögé, előzni azonban végül nem tudott.

Az 5-10. helyen Massa, Raikkönen, Vettel, Bottas, Vergne és Button végzett ebben a sorrendben.

A pontversenyben Hamilton 11 egységre megközelítette Rosberget a szűk négyhetes nyári szünet előtt.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×