eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kozák Danuta a határait feszegeti

Tudtam, hogy mindent megtettem a győzelmekért, és nagyon jó volt átélni az eddigi sikereket - hangsúlyozta az InfoRádió Víztükör című műsorának adott interjúban Kozák Danuta, aki idén eddig mindent megnyert, amit csak lehetett. Az Újpest kétszeres olimpiai bajnok kajakozója már a felkészülés alapján eredményes szezonkezdetre számított, és nem is kellett csalódnia a szegedi Világkupán és az első válogatón sem.

Nem titkolta, hogy a 200 egyesbeli magabiztos siker jelentette a kellemes meglepetést. Kijelentette, hogy változatlan intenzitással készült a most hétvégi válogatóra is 200 és 500 egyesben. Utóbbi távon az elmúlt években csak egyszer nem győzött, a tavalyi portugáliai Európa-bajnokságon - a speciális szélviszonyok mellett - szerb színekben Benedek Dalma hajrázta le.

A londoni olimpia legeredményesebb magyar sportolója egyelőre nem tudja, hogy hány számban vesz majd részt az év fő eseményén, az augusztusi moszkvai világbajnokságon.

"Ez csak a második válogató után kristályosodhat ki. Az időrend is befolyásolja, hány számot vihetek, persze én sem vagyok a saját magam ellensége. Azokban szeretnék is nyerni, amelyekben elindulok, nem mehet az eredményesség és a felkészülés rovására a világbajnoki programom" - fejtette ki Kozák Danuta, aki megjegyezte, hogy ezzel együtt is feszegeti a határait.

A szegedi Világkupán - Szabó Gabriellával, Vad Ninettával és Kárász Annával alkotott - aranyérmes négyesről azt mondta, hogy nagyobb biztatóan ment alattuk a hajó, de a nagyobb versenyekre még össze kell majd csiszolódni. Jelezte, hogy szintén a csapathirdetés után dőlhet el a kvartett pontos összetétele, utána kezdődhet meg a közös felkészülés.

Az Újpest klasszis kajakozója elégedetten gondolt vissza a szintén olimpiai bajnok Vajda Attilával Portugáliában közösen végigdolgozott hetekre is.

"Jó volt Attilával együtt edzeni, volt mellettem egy szintén szenvedő társ, kétségkívül színt hozott a felkészülésembe" - fogalmazott Kozák Danuta.

Hozzátette, hogy alaposan hajtották egymást, a brandenburgi Európa-bajnokság után pedig ismét lesz egy időszak, amikor együtt dolgoznak a Szeged kenusával. Bízik benne, hogy a tavalyi sikereket meg tudja ismételni, 200 egyesben pedig a dobogóra tud állni a világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×