eur:
390.86
usd:
366.84
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Capello és oroszok utolsó esélye

Az orosz válogatottnak az eddig látottnál sokkal hatékonyabb támadójátékot kell mutatnia Algéria ellen, mivel csak akkor juthat nyolcaddöntőbe, ha legyőzi afrikai riválisát a brazíliai világbajnokság H csoportjának csütörtöki, utolsó fordulójában.

Fabio Capello együttese eddig mindössze egyszer talált a kapuba, de helyzetekben sem bővelkedett, s egy ponttal várja az összecsapást.

"Egyetlen esélyünk van. A döntetlen semmit sem ér, de továbbra is hiszek a továbbjutásban" - jelentette ki az olasz szakvezető, aki négy éve, még az angol válogatott irányítójaként szintén találkozott Algériával a vb-n, de az akkori 0-0 megismétlődése ezúttal csapata kieséséhez vezetne.

Capellót éppen a támadójáték kapcsán azért kritizálja az orosz sajtó, mert az első két meccsen csak a cserepadról beszállva adott lehetőséget Alekszandr Kerzsakovnak és Alan Dzagojevnek. A szakember állítólag nem megfelelő fizikai állapota miatt mellőzi Kerzsakovot, az egyetlen orosz gól szerzőjét, csakhogy a sajtó úgy véli, a veterán csatár legalább képes betalálni, ami nélkül lehetetlen az orosz továbbjutás.

Az viszont biztos, hogy nem lesz könnyű dolga az orosz csapatnak - amely a Szovjetunió felbomlása óta még nem jutott tovább a csoportból -, mert riválisa meggyőzőbb formát mutatott. A története első nyolcaddöntős szereplésére hajtó Algéria kifejezetten látványos és jó játékkal 4-2-re múlta felül a Koreai Köztársaságot, ezzel 1982 után nyert ismét vb-n.

A két csapat eddig egyszer találkozott egymással, ötven esztendeje 2-2-es döntetlen született.

A csoport másik találkozóján a két sikerével már továbbjutott Belgium a dél-koreaiakkal csap össze. Az ázsiai gárdának már csak minimális esélye van a nyolcaddöntőbe kerülésre, mivel győzelemmel sem biztos a részvétele a legjobb 16 között. Amennyiben Algéria nyer, akkor a dél-koreaiak mindenképpen kiesnek; ha döntetlen lesz a másik meccs, akkor legalább három góllal kellene nyerniük; orosz siker esetén pedig eggyel több góllal kellene győzniük Belgium ellen, mint a következő vb házigazdája a párhuzamos meccsen.

A fiatal, de már most kiemelkedő játékosok alkotta belga válogatott a továbbjutás ellenére nem teljesen elégedett.

"Nem vagyok teljesen elégedett a formánkkal, tekintve a keretünk erősségét. Sokkal jobban tudunk ennél játszani" - mondta Eden Hazard, aki saját teljesítményét sem értékelte nagyra, szerinte a tízes skálán kettest érdemelne, leszámítva az oroszok elleni utolsó tíz percet, amelyre 10-ből 9-es osztályzatot adna magának.

Az eddigi három belga-dél-koreai meccs során két európai siker és egy döntetlen született.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×