eur:
388.49
usd:
360.55
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kemény Dénes: Nagyon remélem, hogy a nyolc között már nem lesznek ilyen butaságok

Kemény Dénes mesteredző, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a labdarúgó-világbajnokság játékvezetői tévedéseiről beszélt.

"Az a baj, hogy az első meccs után mindenki úgy gondolta, hogy illik egy harmadik földrésznek odaadni a bírói sípot egy brazil-horvát meccsen. A horvátokon kívül mindenki benyelte a döntő jelentőségű hibás ítéletet" - mondta Kemény Dénes mesteredző.

Hozzátette: "sajnos a FIFA nem hagyja abba, ez elgondolkoztató, mert a pólóban is úgy van, hogy a nagy nemzetközi versenyeken a geopolitika döntő jelentőségű, tehát mutatják mindig a sportszervezetek mennyire fontos, hogy az egész világon erősek és otthon vannak."

"De a tegnapi két, a csoportban a továbbjutás szempontjából döntő jelentőségű mérkőzés is komoly bírói hibák miatt szürkült be. Ha az argentinok 93. perces 1-0-s győzelmére gondolunk, előzőleg volt egy színtiszta tizenegyes Irán javára, illetve a vereséget szenvedő bosnyák csapat 0-0-nál teljesen szabályos gólt rúgott, amit a játékvezető nem annak látott, és végül 1-0-ra kapott ki, nem kell tovább ragoznom, hogy ez mennyire befolyásolta a meccs végeredményét és a továbbjutást" - hangsúlyozta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

"Érdekes lesz megnézni, amikor kialakul a nyolcaddöntők mezőnye, hogy hány olyan csapat lesz a tizenhat között, amelyik súlyos bírói hibák - vétlen - haszonélvezőjeként került oda, vagy hány olyan csapat nincs bent, de ha nem sújtják, ott lenne. Nagyon remélem, hogy amikor már a legjobb nyolc közé kerülnek, nem lesznek ilyen butaságok" - fogalmazott Kemény Dénes mesteredző.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×