eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Cselgáncs vk - Bor Barna bronzérmes Havannában

Az 57 kilogrammos Karakas Hedviget követően vasárnap a nehézsúlyú Bor Barna is bronzérmet szerzett a cselgáncsozók havannai világkupaversenyén, a 2016-os riói olimpia kvalifikációs sorozatának második állomásán.

A magyar sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint a kubai tornára a vártnál kevesebb - harminckilenc országból nagyjából háromszáz - judós érkezett, ugyanakkor minden súlycsoportban nagyon erős mezőny indult.

Így volt ez a plusz 100 kg-ban versenyző Bor kategóriájában is, aki hozta az első két mérkőzését: az Atomerőmű SE világbajnoki ezüstérmese előbb ipponnal verte ecuadori riválisát, majd vazaris hátrányt dolgozott le a hazaiak nagy reménysége, Oscar Brayson ellen - méghozzá az utolsó fél percben, végül leszorítással a magyar dzsúdós nyert. Ugyanakkor az elődöntőben gyors vereséget szenvedett az orosz Szajidovtól. A bronzmeccsen már nem kellett tatamira lépnie a kétszeres Eb-ezüstérmes grúz Adam Okruasvilivel, aki sérülés miatt nem állt ki ellene.

A két bronzérmesen kívül a magyar csapatból Fogasy Gergő (100 kg) az ötödik, Krizsán Szabolcs (81 kg) pedig a hetedik helyen zárt az olimpiai kvalifikációs Grand Prix-viadalon.

A nemzetközi szövetség, az IJF sorozata, a World Judo Tour Kuba után Magyarországon folytatódik: két hét múlva Budapesten, a Papp László Sportarénában rendeznek Grand Prix-viadalt, amelyre a világ minden pontjáról hatszáz judóst várnak, és a magyar színekben ötvenhat versenyző lép majd a küzdőtérre - írta a magyar szövetség honlapja.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×