eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ezrek is drukkolhatnak a Veszprémnek Németországban

Hétvégén rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét Kölnben. A négyes döntő elődöntőjében a Veszprém a német Kiel együttesével csap össze.

A magyar csapat nem a mérkőzéseknek otthont adó Lanxess Arénában tréningezett, mert a 20 ezer férőhelyes csarnokban még az előkészületek zajlanak. Így aztán egy másik kölni arénában volt a 90 perces átmozgatás.

A Veszprém szombaton 15.15-kor a német Kiellel találkozik az első elődöntőben, a spanyol Barcelona a német Flensburggal mérkőzik.

Iváncsik Gergő az InfoRádiónak azt mondta: a csapat számított arra, hogy a német együttessel csapnak össze, és bíznak abban, hogy egy meccsen le tudják győzni a Kiel együttesét. Carlos Ortega, a csapat vezetőedzője játékosként hatszor nyert BL-t a Barcelonával. Most azt mondta: a Kiel nagyon tudja a gyors, kontra kézilabdát, de átlövésekből is rendkívül eredményesen támad. Feltérképeztük a játékát. Nagy szükség volt az aprólékos értékelésre, hiszen a tavalyihoz képest átalakult a németek kerete. Fiatalokkal pótolták a rutinos távozókat.

Fazekas Nándor kiemelte, hogy bár sok rutinos játékos távozott a Kiel csapatából, a mostani együttes is nagyon erős, de a Veszprém képes lehet győzni.

Iváncsik Gergő arról is beszélt, hogy a magyar együttest sok magyar szurkoló kíséri majd el Németországba, ráadásul a magyar csapatot inkább motiválja, hogy 20 ezer néző előtt játszhat. A másik három résztvevőhöz hasonlóan ötszáz jegyet kapott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére a Veszprém, de a magyar klubnál ennél több szurkolóra számítanak. Elmondták, hogy pontos információjuk nincs a kiutazó magyar drukkerek számát illetően, de tudomásuk szerint sokan interneten vásároltak belépőt, így a csapatért szorítók akár több ezren is jelen lehetnek majd a kölni arénában.

A Final Fournak otthont adó csarnokba húszezren férnek be. Vasárnap a bronzmérkőzés negyed négytől lesz, a finálét 18-kor rendezik.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×