eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bajnokok Ligája: Ancelotti elázott a megnyert döntő után - videó

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője úgy véli, már a kezdés előtt volt valami a levegőben, és egy különleges estét élhettek át Lisszabonban a Real Madrid és az Atlético Madrid szurkolói szombaton, a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, amelyet hosszabbításban nyert meg 4-1-re a királyi gárda.

Ez volt a BL történetének első olyan fináléja, amelyben városi párharcra került sor. A spanyol média becslése szerint százezer spanyol drukker utazott el a portugál fővárosba, noha közülük csak 40 ezernek volt belépője az összecsapásra.

"Különleges este volt, volt valami a levegőben" - fogalmazott az 54 éves Ancelotti, aki az angol Bob Paisley után a második tréner, aki háromszor diadalmaskodott a sorozatban. Az olasz szakember 2003-ban és 2007-ben a Milannal jutott fel a csúcsra.

"Amikor telt-múlt az idő és még mindig vesztésre álltunk, akkor nem éreztem mágikusnak a dolgot, mégis benne volt a levegőben, hogy történhet valami varázslatos ebben a stadionban, ebben a városban, és szerencsénkre történt is" - tette hozzá Ancelotti, akit a találkozó utáni sajtótájékoztatón játékosainak egy csoportja eláztatott pezsgővel.

"Mondhatják, hogy szerencsések vagyunk, de azt senki nem vitathatja, hogy egy pillanatra sem adtuk fel és az utolsó pillanatig harcoltunk" - hangsúlyozta a tréner.

Az Atlético Madrid a 36. percben az uruguayi Diego Godín fejesével vezetést szerzett, és ezt egészen a 93. percig őrizte is. Ekkor egy szögletre érkezett Sergio Ramos, és kiharcolta csapatának a hosszabbítást, a ráadásban aztán a teljesen elfáradó Atléticót felőrölte a Real: 110. percben Gareth Bale fejelt a kapuba, a 118. percben Marcelo lőtt a hálóba, a 120. percben pedig Cristiano Ronaldo büntetőből állította be a végeredményt.

A Real Madrid tizenkét év után, története során tizedik alkalommal hódította el a legrangosabb európai futballtrófeát.

"Keserű érzés, amikor nem éred el a célodat" - mondta a spanyol bajnok Atlético argentin mestere, a 44 esztendős Diego Simeone. Hozzátette, hogy csalódott, de nyugodt, mert mindent megtettek a sikerért.

A dél-amerikai szakember úgy fogalmazott: bár sokak szerint a futballban az eredmény a legfontosabb, a szurkolóik szeretete megmutatta, hogy vannak fontosabb dolgok is az életben, és értelmetlen keseregni ezen a mérkőzésen.

"Ha olyan jól játszol, ahogyan játszottál, akkor büszke lehetsz magadra és emelt fővel távozhatsz" - tette hozzá Simeone.Hajnalig tartó Real-ünneplés a madridi Cibeles téren

Vasárnap hajnalig ünnepelték a szurkolók és a Real Madrid játékosai a madridi Cibeles téren azt, hogy a királyi gárda szombaton este ismét elhódította a labdarúgó Bajnokok Ligája győztesének járó trófeát.

A buli csúcspontja az volt, amikor a lisszaboni finálé hőse, az egyenlítő gólt szerző Sergio Ramos felkötötte a klubsálat Cibeles istennő szobrára.


Bajnokok! - skandálta a több ezres tömeg.

Már röviddel a lefújás után megtelt a spanyol főváros központjában található tér, amely arról is nevezetes, hogy a Real Madrid játékosai minden alkalommal, amikor kupát nyernek, ide jönnek ki találkozni a szurkolóikkal. A futballisták hajnali hatkor érkeztek meg: a hazafelé vezető rövid repülőút után egyből a Bernabéu Stadionba vitték őket, s onnan egy nyitott tetejű busszal gurultak a szökőkúthoz.

"Itt az istenünk, Sergio Ramos" - ünnepelték a játékost a drukkerek, miközben a csapat megérkezett és felmutatta a trófeát.

"Mindenkinek köszönjük, aki Lisszabonban és Madridban biztatott bennünket. Sergio gólját ti szereztétek mindannyian. Óriásiak vagytok!" - mondta a téren felállított színpadról a Real csapatkapitánya, Iker Casillas.

A fináléban az Atlético Madrid a 36. percben az uruguayi Diego Godín fejesével vezetést szerzett, és ezt egészen a 93. percig őrizte is. Ekkor egy szögletre érkezett Sergio Ramos, és kiharcolta csapatának a hosszabbítást, a ráadásban aztán a teljesen elfáradó Atléticót felőrölte a Real: 110. percben Gareth Bale fejelt a kapuba, a 118. percben Marcelo lőtt a hálóba, a 120. percben pedig Cristiano Ronaldo büntetőből állította be a végeredményt.

A Real Madrid tizenkét év után, története során tizedik alkalommal hódította el a legrangosabb európai futballtrófeát.

A BL-diadalt hivatalosan vasárnap este ünneplik majd meg a Bernabéu Stadionban.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×