eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Sevilla nyerte az Európa Ligát

Tizenegyes-párbajban a Sevilla nyerte a Benfica ellen az Európa Ligát. 120 percnyi gól nélküli csata után a szétlövésben tökéletesek voltak a spanyolok.

Az UEFA Kupa utódának tekinthető Európa Liga történetében az ötödik döntőt rendezik. Az eddigi négyből hármat spanyol vagy portugál klub nyert meg, az Atlético Madrid két sikere között a Porto nyert, mielőtt a Chelsea is feliratkozott volna a győztesek közé. Ma este, Torinóban, ismét dél-európai győztest avatnak, spanyolt, vagy portugált. A Benfica és a Sevilla találkozik. 

A Sevilla összeállítása: Beto - Andújar Moreno, Moreno, Carriço, Pareja - Fazio, Reyes, Mbia, Rakitic - Bacca, Machín Pérez. SL Benfica: Oblak - Maxi Pereira, Garay, Luisão, Siquéira - André Gomes, Szulejmani, Amorim, Lima - Rodrigo, Gaitán.
Torinóban kevés az olasz, de rengeteg a szurkoló: a spanyolok és a portugálok megtöltötték a Juventus stadionját. Az első percekben a Benfica tűnt aktívabbnak, de helyzet nélkül.
Az első húsz perc nem hozott jó játékot, kicsit többet birtokolja a Sevilla a labdát, mint az első percekben. 
Kényszerűségből cserlt a Benfica, Szulejmani helyett André Almeida állt be. 
Meglepően sok a szabálytalanság. Nagy a tét, óvatosak a csapatok, de ennél jobb játék dukálna a tétnek. 
Moreno a mérkőzés első lövését küldte kapura, de nem volt veszélyes. Oblak könnyen védett. 
Sajnos, a mérkőzés nem jobb, mint egy közepes spanyol, vagy portugál bajnoki. 
A félidő hajrája végre hozott egy kis futballt, előbb maxi Pereira, majd Gaitán került helyzetbe, de nem születet gól. Ezzel a fél perccel a Benfica pontozással megnyerte volna az első félidőt - de ezzel semmit sem ér. 
A második félidőben valamivel aktívabbá vált a Benfica, s a félidő első perceiben 90 másodperc alatt három helyzetet is kialakított. Maxi Pereira és Lima is hibázott. A másik oldalon Reyes megszerezhette volna a vezetést, de Luisaótól szorongatva kicsit tévesztett. 
Fazio majdnem a saját kapuját vette be, szerencséje volt a Sevillának. Javult a játék, nagyobb az iram, több az esemény. 
Jó spanyol kontra után Reyes lőtt, Oblak védett.
Az utolsó negyedóra kezdődik a rendes játékidőben. A Sevilla percei után ismét erősített a Benfica, de még nincs gól. 
Némi meglepetésre Reyest hívta le a pályáról Unai Emery, a Sevilla edzője, Marko Marin állt be helyette. 
A 85. perc hozta a mérkőzés eddigi legszebb jelenetét: Lima remek lövését Beto szépen védte. Egy perc múlva Beto rosszul jött ki a kapujából, de Garay a kapu fölé fejelt. 
Az argentin a 91. percben újra helyzetbe került, de akrobatikus mozdulattal a kapu fölé lőtt. Hosszabbítás következhetett.
Lima szabadrúgása volt a hosszabbítás első értékelhető eseménye. Kipattant a labda Betóról, de nem lett baja belőle a Sevillának. 
Egy védelmi hibából Bacca elszaladt, de a kapu mellé lőtte a labdát. 
Már csak 15 perc a tizenegyesrkig, ha eljutnak odáig. 
A csereként beállt Gameiro az oldalhálóba bombázott, helyzet volt a Sevillának. 
Most már mindkét csapat a tizenegyeseket várja. 
Szétlövés dönt az Európa Liga 2013-2014-es döntőjében. 
Lima, azaz a Benfica kezdte, belőtte, 1-0. Bacca volt a második lövő, kíméletlenül beverte, 1-1. Cardozo nagyon bizonytalanul futott neki, Beto védett, 1-1. Mbia nem hibázott, 1-2. Rodrigo nagyon rossz kövését Beto kivédte, 1-2. Coke izomból bevágta, 1-3. A Benfica következő lövőhének gólt kellett lőnie, hogy egyáltalán versenyben maradjon a csapata. Luizao berúgta, 2-3. Gameiro megnyerte a kupát a Sevillának, 2-4.
Benfica-Sevilla 0-0, tizenegyesekkel 2-4

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×