eur:
389.44
usd:
363.38
bux:
68076.68
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Túraautó-vb - Michelisz hatodik az első futamban

Michelisz Norbert a hatodik helyen ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi versenyhétvégéjének vasárnapi első futamán a Hungaroringen.

A Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető 29 éves magyar pilóta a szombati időmérőn elért 12. helyezéséhez képest egy pozícióval előrébbről rajtolhatott, mivel Dusan Borkovic autóját a versenybíróság szabálytalannak ítélte, így a kvalifikáció után a mezőny végére sorolta a szerb versenyzőt.

A mintegy 40 ezer hazai szurkoló buzdításától kísért Michelisz remekül rajtolt, az első és a második kanyarnál is jól helyezkedett, s hatodiknak sorolt be a startot nagyon elrontó, s a hetedik helyre visszaeső Sébastien Loeb (Citroe:n) elé.

A kilencszeres rali-világbajnok francia a leintésig üldözte a hazai kedvencet, akinek azonban sikerült megőriznie pozícióját, de az előtte haladókat nem tudta támadni.

A futamot a pole pozícióból rajtoló, címvédő francia Yvan Muller (Citroe:n) magabiztosan nyerte, mögötte márkatársa, az argentin José María López ért célba a második, a portugál Tiago Monteiro (Honda) pedig a harmadik helyen.

A második futamot 14.35 órától rendezik meg a Hungaroringen.
eredmény, WTCC, 1. futam (14 kör):
----------------------------
1. Yvan Muller (francia, Citroe:n C-Elysée) 25:57.292 perc
2. José María López (argentin, Citroe:n C-Elysée) 1.282 másodperc hátrány
3. Tiago Monteiro (portugál, Honda Civic) 8.961 mp h.
...6. Michelisz Norbert (Honda Civic) 16.672 mp h.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×