eur:
389.69
usd:
363.49
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bajnokok Ligája: megvédte címét a Győr

A női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének fináléjában Győr-Buducsnoszt Podgorica 27-21 . Ezzel a Győr megvédte címét, hiszen tavaly is megnyerte a sorozatot. Görbiczék az elmúlt három évben háromszor játszottak döntőt a sorozatban, és másodszor nyertek.

A Győr és a Podgorica eddig kétszer találkozott kupadöntőben. A 2006-os KEK-fináléban a Győr hiába ért el 25-25-ös döntetlent Podgoricában, a Buducsnoszt 26-23-ra győzött Győrben, így övé lett a serleg. A 2012-es BL-döntőben az ETO kétgólos előnyt (29-27) szerzett a veszprémi "hazai" pályán, de a rivális otthon 27-25-re nyert, így idegenben lőtt több góllal diadalmaskodott. A Győr és a Buducsnoszt eddig 12-szer találkozott az európai porondon, hatszor nyert az ETO, négyszer döntetlen született és kétszer a Podgorica győzött. A BL mostani kiírásában a győriek csupán kétszer veszítettek pontot, mindkét alkalommal a montenegrói alakulattal szemben értek el döntetlent.

A Buducsnoszt eddig nyolcszor jutott a BL, vagy a BEK elődöntőjébe, ötször volt negyeddöntős, 2012-ben BL-t, háromszor (1985, 2006, 2010) KEK-et, 1987-ben EHF Kupát nyert. 2007 óta sorozatban nyolcszor nyerte meg a montenegrói bajnokságot, korábban 18-szor a jugoszláv, valamint a szerb-montenegrói bajnokságot. A most még a Győr színeiben pályára lépő Katarina Bulatovics jövőre a Buducsnoszt játékosa lesz.

Tegnap a Győr 29-26-ra nyert a dán Midtjylland ellen az első elődöntőben, majd a másodikban a Buducsnoszt hosszabbítás után verte 22-20-ra a Vardar Szkopjét.

A Győr remekül játszott a döntő első félidejében, minden téren - támadásban, védekezésben, kapusteljesítményben - jobb volt ellenfelénél, már 12-6-ra is vezetett, a szünetben pedig 15-10 volt az állás. A folytatásban hatékonyabban játszottak a vendégek, de az ETO újabb diadala nem volt kérdéses. A meccs végén a magyar csapat spanyol mestere beküldte a korábban nem, vagy csak alig szerepet kapókat, Herr Orsolyát, Sirián Szederkét, Soós Viktóriát és Hornyák Dórát. A találkozó utolsó gólját a BL gólkirálynői címét megszerző Görbicz szerezte, így a Győr első magyar csapatként megvéde elsőségét.

A végeredmény: Győr-Podgorica 27-21 (15-10).  A női BL történetében ez a negyedik címvédés, ezt megelőzően az osztrák Hypo NÖ (1995-ben), valamint a dán Slagelse (2005-ben) és Viborg (2010-ben) volt képes hasonló bravúrra.

A 2013-as női kézilabda Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC névsora: Katrine-Lunde Haraldsen, Heidi Löke, Hornyák Dóra, Korsós Dorina, Herr Orsolya, Görbicz Anita, Kovacsics Anikó, Eduarda Amorim, Rédei-Soós Viktória, Raphaelle Tervel, Orbán Adrienn, Szepesi Ivett, Sirián Szederke, Boczkó-Hornyák Ágnes, Katarina Bulatovics, Bognár-Bódi Bernadett. Edző: Ambros Martin.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×