eur:
389.2
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyar labdarúgó válogatott - A hangsúly a jó felkészülésen van

A megszólaló három játékos és Pintér Attila szövetségi kapitány is tartózkodott attól a hétfői, telki sajtótájékoztatón, hogy konkrét esélylatolgatásba bocsátkozzon a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének kimenetelét illetően, s mindannyian azt hangoztatták, hogy a magyar csapatnak a lehető legjobban fel kell készülnie és akkor sikeres lehet.

"Csak ismételni tudom magam, a sorsolás előtt is elmondtam, nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk. Azt kell megoldanunk, hogy szeptemberre minél erősebb és bátrabb csapatunk legyen" - szögezte le a decemberben kinevezett szakvezető a válogatott játékosok újabb összetartása előtt.

"Nem latolgatni kell, hogy mennyi esélyünk van, hanem tennünk kell azért, hogy minél erősebbek legyünk. A felkészülési mérkőzéseken ki kell javítani a hibákat, hogy amikor kemény pontokra megy majd a játék, ne veszítsünk olyan hibákból, amelyekre fel lehet készülni."

Arra a felvetésre, hogy hamarosan keretet kell hirdetnie a finnek elleni, jövő szerdai barátságos mérkőzésre, s ezzel kapcsolatban akkor is támadások érhetik, ha a külföldieket kihagyja és akkor is, ha rájuk támaszkodik - mondván: akkor meg mire volt jó a sok hazai összetartás -, úgy reagált: megvan a saját elképzelése.

"Az biztos, hogy nem húszan fognak idejönni. Azokat a külföldön játszókat, akikre számítunk, meghívjuk, hogy ők is lássák, merre tart a csapat."

A kapitány utalt arra, hogy májusban is lesz barátságos mérkőzés, és azon olyan játékosok is szerephez juthatnak, akik most nem.

Az Eb-selejtezős kilátásokra visszatérve azt mondta, ha valaki most meg tudja mondani, hogy szeptemberig milyen erőt fognak képviselni az ellenfelek, az jelentkezzen, felveszi a stábjába.

"Negyven éve mindig ígérgettek, aztán a szurkolók hoppon maradtak..." - tette hozzá.

Juhász Roland azt emelte ki, hogy tisztelni kell az összes ellenfelet.

"Mindig a saját dolgunkra és az adott találkozóra kell figyelni. Legyünk túl az első mérkőzéseken, és aztán lehetőleg egyre több önbizalommal haladjunk előre" - mondta, majd hozzátette: ebben a csapatban jóval több van, mint amit az előző sorozat utolsó mérkőzésein mutatott.

Rudolf Gergely úgy fogalmazott, a selejtezős sorsolás előtt nem foglalkozott azzal, melyik csapattal lenne jó egy csoportba kerülni és melyiket kellene elkerülni.

"Bízom a csapatban. A játékosok, akik itt vannak, olyanok, akik bárki ellen tudnak jó teljesítményt nyújtani. Ha egyben leszünk, és a kapitány mindenkire tud majd számítani, jó eredményeket érhetünk el" - mondta, kérdésre válaszolva pedig kijelentette: természetesen szeretnének visszavágni a románoknak a legutóbbi bukaresti vereségért, de a többi mérkőzésen is mindent el fognak követni a győzelemért.

Nikolics Nemanja arról beszélt, hogy ő is, mint mindenki, jó sorsolásban reménykedett.

"Szerencsénk volt" - szögezte le, de hangsúlyozta, hogy mindig az adott mérkőzésre kell majd koncentrálni.

"A szakmai stáb sok információt fog begyűjteni. Nekünk mindenféleképpen a formát kell tartanunk és mindent meg kell tenni a pályán a győzelemért - mnodta. - Ha ez így lesz, meglehet a cél, hogy kijussunk az Eb-re. Ez most még egy kicsit messze van, de az első mérkőzések mindenképpen fontosak."

A magyar csapat a vasárnapi, nizzai sorsoláson a görögökkel, a románokkal, a finnekkel, az északírekkel és a Feröer-szigetekiekkel került egy selejtezős csoportba.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×