eur:
389.66
usd:
361.98
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Slágermérkőzésekkel folytatódik a Bajnokok Ligája

Korábbi címvédők, meglepetés-csapatok, régi ismerősök találkoznak egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján. Lesz magyar szereplő is: Szalai Ádám a Schalkével Bázelben lép pályára.

Az E-csoportban a Bundesligában a hagyományaihoz képest gyengén rajtoló német csapat az előző kör egyik meglepetés-szerzőjénél, a Stamford Bridge-en győztes Bázelnél vendégeskedik .A kvartett másik találkozóján a Chelsea igyekszik túllépni a rossz rajton: korábban még soha nem veszítette el az első mérkőzését a BL-ben csoportkörében, mint ahogy José Mourinho sem veszített soha a nyitányon. A közelmúlt nem a Kékek mellett szól: a 2012-2013-as Európa Liga-sorozatban kikaptak a Steauától Bukarestben, igaz, aztán nagy nehezen továbbjutottak.

Az F-csoportban az Olympique Marseille a tavalyi döntős Borussia Dortmund ellenfele lesz. A két csapat találkozott 2011 őszén is, akkor mindkét meccset a franciák nyerték meg. A nap egyik rangadója lesz az Arsenal és a Napoli csatája, mindkét gárda remekel hazája bajnokságában. Arsene Wenger szerint ha az Arsenal megnyeri a három hazai meccsét, biztosan továbbjut. Ezért is fontos a nápolyiak elleni találkozó. Az olaszok spanyol edzője éppen úgy remekül ismeri az Arsenalt, mint a Premier League-et: Rafa Benítez korábban a Liverpool és a Chelsea edzője is volt. Pepe Reina éveken át védett a Liverpoolban.

A G-csoportban a hazai pályán szinte verhetetlen Porto a spanyol Primera Divisiont hat győzelemmel kezdő, a hét végén a Bernabéuban is győztes Atlético Madridot fogadja. Diego Costa - a spanyolok brazil csatára, a madridi derbi gólszerzője - eltiltása miatt nem játszhat. A másik mérkőzésen a bécsi Austria már magyar idő szerint hat órakor kezd a Zenyit ellen Szentpéterváron. Az oroszok remek formában játszanak az elmúlt hetekben.

A négy korábbi győztes csoportjában az AC Milan Amszterdamban lép pályára. Az olaszok az utolsó selejtező-körben a PSV-t búcsúztatták, akkor 1-1-re végeztek Hollandiában. Az Ajax gyakori ellenfele a Milannak, a legutóbbi BL-párharcban, 2010 őszén, a piros-fehérek négy pontot elvettek a Milantól, de már akkor nyertek a San Siróban, amikor a Milan továbbjutott. A Celtic edzője, Neil Lennon nem palástolta örömét, reményt ad a csapatának, hogy Lionel Messi nem játszhat. Ám ettől még nagyon erősnek tartja a Barcelonát. Tavaly a skót katolikusok csapata 2-1-re megverte Glasgow-ban a Barcelonát. Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
E csoport:
FC Basel (svájci)-FC Schalke 04 (német) 20.45
Steaua Bucuresti (román)-Chelsea (angol) 20.45
Az állás: 1. Schalke 04 3 pont (3-0), 2. FC Basel 3 (2-1), 3. Chelsea 0 (1-2), 4. Steaua Bucuresti 0 (0-3)

F csoport:
Borussia Dortmund (német)-Olympique Marseille (francia) 20.45
Arsenal (angol)-Napoli (olasz) 20.45. TV: Digisport1
Az állás: 1. Arsenal és Napoli 3-3 (2-1), 3. Borussia Dortmund és Olympique Marseille 0-0 (1-2)

G csoport:
Zenyit (orosz)-Austria Wien (osztrák) 18.00 TV: Digisport1
FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45
Az állás: 1. Atlético Madrid 3 (3-1), 2. FC Porto 3 (1-0), 3. Austria Wien 0 (0-1), 4. Zenit 0 (1-3)

H csoport:
Ajax (holland)-AC Milan (olasz) 20.45. TV: Digisport1
Celtic(skót)-FC Barcelona (spanyol) 20.45. TV: Sport1
Az állás: 1. FC Barcelona 3 (4-0), 2. AC Milan 3 (2-0), 3. Celtic Glasgow 0 (0-2), 4. Ajax Amsterdam 0 (0-4)

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?

Finis - Sok politikus lesz ma az utcán

Délután négy órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választásra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×