eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hopp-Parádé világsztárokkal

A fedettpályás világbajnok Godfrey Khotso Mokoena lesz a pénteken kilencedik alkalommal sorra kerülő Hopp-Parádé legnagyobb sztárja.

Spiriev Attila, a verseny sportigazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes dél-afrikai távolugró - akinek vezetékneve zulu nyelven krokodilt jelent -, nemcsak sportsikereinek köszönhetően népszerű, hanem vakmerősége miatt is: a közelmúltban vállalta, hogy kamerák előtt átugrik két élő krokodilt.

Mokoena világklasszis ellenfelet kap a szenegáli Ndiss Kaba Badji személyében, aki olimpiai hatodik és világbajnoki hetedik helyezett. Indul a múlt héten a Bajnokcsapatok Európa Kupáján győztes orosz Vaszilij Kopejkin is, valamint a teljes magyar élmezőny. A szervezők programba illesztették a fiatal magyar női távolugrók versenyét is.

A Hopp-Parádé mottója: Világsztárok karnyújtásnyira - jelentette be Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke. A XII. kerületi MOM Kulturális Központ előtti Sirály sétány második alkalommal ad otthont a 17 órakor kezdődő rendezvénynek, amelyre a belépés ingyenes. Az idei versenyen minden korosztály képviselteti magát: a Kölyök Atlétikai Programban részt vevő kisiskolások, a kerületi diákolimpiai döntő résztvevői, illetve a felnőtt, világversenyeken is helyt állt atléták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×