eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Százötvenezer német lepte el Londont

150 ezer német szurkoló látogatott ki a Bajnokok Ligája mérkőzésre Londonba. Komoly rendbontás nem történt, viszont összesen 52 millió eurót költöttek el a vendégek.

Bár a Wembley Stadion befogadóképessége 90 ezer fő, és a Bajnokok-Ligája döntőjét a Wembley zöld füvén vívó Bayern München és Borussia Dortmund szurkolói a két egyesülettől hivatalosan csak 25-25 ezer jegyet vásárolhattak, - tehát összesen 50 ezret -, mégis háromszor ennyien: 150 ezren érkeztek Londonba. A brit főváros még vasárnap is tele volt vörösbe öltözött müncheniekkel vagy sárga-feketét viselő dortmundiakkal.

Szombaton, a döntő izgalmas játékát figyelve, előbb a dortmundi szurkolók voltak a hangosabbak, olykor fülsiketítő dörömbölést csaptak a dobjaikkal, viszont amikor az utolsó percekben Robben belőtte a Bayern győzelmét jelentő gólt, hirtelen jeges csönd támadt, annyira megdöbbentek a Borussia drukkerei. A díszpáholyban ülő, lila nadrágkosztümös kancellár asszony, Angela Merkel megtörülte a szemüvegét: jól látta ezt a gólt? Jól látta, nyertek a bajorok.

"Mi lesz itt, ha ezek kiözönlenek a stadionból?" - aggódtak a rendezők, de meglepetésükre alig történt néhány incidens, és a rendőrség örömére a londoni belvárosban sem tört ki verekedés müncheniek és dortmundiak között, mindössze 13 őrizetbevétel történt, ami csekély szám, hasonló események statisztikáival összevetve. Az hiba volt, hogy a két szurkolótábor autóbuszai ugyanabba a parkolóba futottak be a mérkőzés előtt, mert ott volt egy kis csetepaté, egymás ugratása fajult székdobálássá.

Egy komolyabb szurkolócsata küzdőfeleit lovasrendőrök választották szét. Az viszont jó húzás volt, hogy a városban nem állítottak fel a jegy nélküli tízezrek számára kivetítőket, mert ott, a sokadik krigli sör után, esetleg kitörhetett volna verekedés. Így vasárnap ki vígan, ki a veszteség feletti melankóliával legalább azért áldhatta a sorsot, hogy hosszú idő után először kisütött a nap Londonban.

Tehát a dortmundiak közül néhány ezren nem hiába öltöttek sárga szalmakalapot, a Lederhosen-es bajorok meg nem fáztak meg. Így vonultak pub-ról pubra, vagy gyülekeztek a város szívében, a Trafalgar-tér szökőkútjainál.

Legtöbbjüknek az volt a véleménye, hogy az eredménytől függetlenül, a mérkőzéssel a német labdarúgás nyert. Az angolok pedig - a sportélmény mellett - annak örülhetnek, hogy a 150 ezer német vendég ezen a hétvégen 52 millió euró bevételt hozott a szigetországnak.

A német szurkolókról készült képriport itt látható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×