eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A Ferencváros legyőzte a Debrecent

A kupagyőztes Debrecen hazai környezetben 3-2-es vereséget szenvedett a Ferencvárostól a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy a tavaly bajnok hajdúsági csapat idén nem kerül dobogóra.

A Ferencváros több mint tizenegy év után győzött újra Debrecenben: legutóbb 2001. november 20-án hozta el a három pontot a cívisvárosból.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
DVSC-TEVA - Ferencváros 2-3 (1-2)

Debrecen, 8500 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Coulibaly (32., 90., mindkettőt 11-esből), illetve Somália (6.), Jenner (36.), Peric (83.)
sárga lap: Mészáros (18.), Spitzmüller (44.), Ferenczi J. (71.), Sidibe (93.), illetve Cukic (31.), Besic (90.)
kiállítva: Máté P. (54.)

Debrecen:

Verpecz - Bernáth, Máté P., Mészáros N., Szűcs I. (Sidibe, 33.) - Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics, Ferenczi J. - Coulibaly, Pölöskey P. (Se. Bouadla, 65.)

Ferencváros:

Jova - Somália (Peric, 56.), Klein, Besic, Sváb - Gyömbér, Cukic, Józsi (Otten, 83.) - Jenner, Böde, Holman (Ionescu, 72.)

A szezon legjobb debreceni játékosának járó Zilahi-díjat Adamo Coulibaly vehette át a mérkőzés előtt.

Az összecsapáson egy hatalmas védelmi hiba után hamar vezetést szerzett a Ferencváros, Somáliának nem okozott gondot az üres kapuba passzolni. Bő félóra elteltével egy büntetővel egyenlített a magasabb fokozatba kapcsolt Debrecen, de az öröme nem tartott sokáig, mert négy perccel később Jenner ziccerben mattolta Verpeczet. A csapatok remek iramú, látványos első félidőt produkáltak a kissé vizes talajon.

A fordulást követően a durva szabálytalanságot elkövetett Máté kiállítása nehéz helyzetbe hozta a hazaiakat. A tíz emberrel küzdő Debrecen azonban sorra vezette a támadásokat, ám a vendégek jól állták a rohamokat, sőt, a 83. percben egy gyors kontra végén növelték előnyüket. A második 11-esét is értékesítő Coulibaly találatát követően még a ráadásban is ment előre a piros-fehér csapat, de egyenlítenie már nem sikerült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×