eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Zártkapus lesz a magyar-román

Egy zártkapus mérkőzésre és 40 ezer svájci frankos büntetésre ítélte a Magyar Labdarúgó Szövetséget a nemzetközi szövetség fegyelmi bizottsága.

Az indoklás szerint a magyar szurkolók 2012. augusztus 15-én, az Izrael elleni barátságos mérkőzésen rasszista, antiszemita, politikailag provokatív és agresszív viselkedést tanúsítottak.

A FIFA közleménye szerint az európai rasszizmus ellenes mozgalom, egy bécsi izraelita kör és a Simon Wiesenthal Központ jelentette fel a magyar szövetséget az augusztus 15-én játszott mérkőzésen történt incidens miatt.

A következő, március 22-i magyar-román világbajnoki selejtezőt rendezik meg nézők nélkül. A FIFA egyidejűleg figyelmeztette a magyar szövetséget, ha még egyszer ilyen előfordul, akkor pontlevonás, végső esetben kizárás is lehet.

A jelenleg csoportjában második magyar csapat március 22-én fogadja a vele azonos pontszámmal álló, harmadik helyezett románokat.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elismeri az Izrael elleni barátságos mérkőzésen történt incidensek súlyosságát, de túlzónak érzi a nemzetközi szövetség (FIFA) büntetését.

"Egy barátságos meccsen történt esemény sorsdöntő mérkőzésen való szankciója túlzottnak és igazságtalannak tűnik" - közölte az MLSZ.

A szövetség illetékese jelezte, egyelőre várják az indoklással alátámasztott határozatot a FIFA-tól, és amint megkapják, megvizsgálják a fellebbezés lehetőségét annak érdekében, hogy a "nyilvánvalóan elítélendő eseményeket" a nemzetközi szervezet csak azokkal arányos módon szankcionálja.

Az MLSZ sajnálatosnak tartja, hogy egy szélsőséges csoport a viselkedésével ilyen helyzetbe sodorta a válogatottat és szurkolóit. A szövetség kiemelte, hogy a diszkriminatív viselkedéstől már korábban több formában is elhatárolódott, s az Izrael elleni találkozón történtek miatt már levélben kért elnézést Izrael budapesti nagykövetétől és az Izraeli Labdarúgó Szövetségtől.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×