eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kemény Dénes: Aki fél tőlem, az maximum az igazságtól fél

Intenzív kampány folyt a Magyar Vízilabda Szövetség élére megválasztott Kemény Dénes ellen. Az új elnök az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy mivel ő nem próbálta meggyőzni a klubokat, elfogadja a másik jelölt, Gergely István ellen 133-108-as eredménnyel zárult szavazást.

Két-két és fél hónappal ezelőtt 13 első osztályú férfi csapat közül kilencen jelezték nekem, egy megbeszélésen pedig a másik 4 klubnak, hogy ők engem jelölnének a sportág élére - nyilatkozta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Ez egy jel volt, és azok a csapatok, akik pedig nem rám gondoltak, összeszerveződtek - tette hozzá.

Kemény szerint e 4 klub esetében nem az volt a lényeges, hogy ők Gergely István személyéhez ragaszkodtak, hanem az, hogy szerintük ne Kemény Dénes legyen az új elnök. "Én semmilyen lépést nem tettem, én egyetlen klub vezetőjét sem kértem meg, hogy rám szavazzon, ha eldöntöm, hogy indulok. Én vagy biztatást, vagy felkérést kaptam a kluboktól" - jelentette ki az új elnök.

Amikor arra került a sor, hogy Kemény Dénes és Martin György egymás között eldöntötte az indulás kérdését, akkor 2-3 klubtól Kemény megkérdezte, hogy mi az álláspontjuk a leendő elnök személyét illetően.

Az egyik fontos klub vezetője egy beszélgetés során megemlítette Kemény Dénesnek, hogy a korábbi szövetségi kapitány személyével szemben mik a kifogásaik azoknak, akik nem őt látnák szívesen a szövetség élén. Kemény erre kifejtette, hogy szerinte milyen tulajdonságai vannak egy jó elnöknek, ebben a felsorolásban pedig pontosan azok a tulajdonságok szerepeltek, amelyeket a Keménnyel szemben érvelők felsorakoztattak. Az idézett elnök, akit Kemény Dénes nem nevezett meg, mert erre nem kapott felhatalmazást, igazat adott a később megválasztott elnöknek.

Kemény elmondta: "aki fél tőlem, az majd meg fogja tudni, hogy maximum igazságos leszek, és ha az igazságtól kell félni, akkor lehet, hogy önkritikusnak kell lenni." Hozzátette: a tisztújítás előtti két hónapban a Gergely Istvánt támogatók egy nagyon komoly kampányt folytattak le, profi módon, egy stáb beiktatásával. "Én egyáltalán nem kampányoltam" - jelentette ki Kemény.

Mint mondta: "akik engem megválasztottak, azok meggyőződésből választottak meg, akik pedig nem rám szavaztak, azoknak nagy része meggyőzöttségből" voksolt így. Kemény szerint ezért "8-9 ember dolgozott napi sok-sok órát". Ennek ismeretében Kemény Dénes úgy fogalmazott: "én elfogadom ezt a szavazást".

A teljes Arénát meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Dénes Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×