eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Győzelemmel kezdett a pólóválogatott a Világligában

Győzelemmel kezdte szereplését a 2012/13-as Világligában az átalakított és megfiatalított magyar férfi vízilabda-válogatott, amely Nagyváradon diadalmaskodott szerdán a román nemzeti együttes felett az európai C selejtezőcsoportban.

Világliga, C csoport, 1. forduló:
Románia-Magyarország 9-12 (0-2, 1-3, 3-2, 5-5)

góldobók: Chioveanu, Negrean, Georgescu 2-2, Ghiban, Diaconu, Goanta 1-1, illetve Varga Dénes 3, Kis G., Szivós, Hárai 2-2, Vámos, Varga Dániel, Hosnyánszky 1-1

A balkezes Vámos Márton pattintásos gólja vezette be a találkozót, amelyen a magyar kispadon Kemény Dénes eddigi segítője, az idei két Vl-meccset megbízott szövetségi kapitányként dirigáló Benedek Tibor ült. Az összecsapás a folytatásban is a vendégek szája íze szerint alakult, mert miközben ragyogóan védekezett a gárda, egy ellenakciónál Varga Dénes "elnézéses" lövése beakadt a bal alsóba, így 2-0-s állásról kezdődhetett a második negyed, amelyben Kis Gábor klasszikus centergóllal növelte tovább az előnyt (0-3). Baksa László bravúrja után - a kapus büntetőt védett - Szivós Márton bombázott a román kapuba. Kevéssel a nagyszünet előtt emberelőnyből szépítettek a házigazdák, ám villámgyorsan érkezett a válasz is: Hárai Balázs húzta a labdát a kapuba (1-5).

A harmadik nyolc perc szerencsés román találattal indult - Baksa hátáról pattant a hálóba a labda -, majd annál mutatósabb ejtésgóllal zárkóztak közelebb a vendéglátók (3-5). Fórból Varga Dániel vette be a jobb alsó sarkot, Kis pedig a balt, így visszaállt a négygólos differencia (3-7). A játékrész hajrájában azonban a románok még szépíteni tudtak (4-7).

A befejező negyed nyitányaként Szivós pattintása ért célt, s bár a felelet sem késett, Varga Dénes "ragaszkodott" a "szokásos" különbséghez (5-9). Így cselekedett Hosnyánszky Norbert is, aki szolnoki csapattársa, Negreanu góljára reflektált hatásosan (6-10). Kettős emberhátrányból lőtték hetedik találatukat a románok, centerből, pompás akció végén Hárai révén a tizenegyediket a magyarok. A 8-11-es eredmény sem élt sokáig, mert Varga Dénes látványos megoldással triplázott, a románok öröme csupán annyi lehetett, hogy az utolsó gólt - a másik szolnoki román légiós, Georgescu jóvoltából - ők szerezték (9-12).

A még formálódó magyar csapat nagyszerűen mutatkozott be a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában, s folytathatja a hétvégén hasonlóképpen, amikor is a világbajnok, olimpiai ezüstérmes olasz válogatott lesz az ellenfél Székesfehérvárott, déli 12 órától. A csoport tagja még az orosz csapat, amellyel első ízben január 30-án találkozik a magyar nemzeti együttes.

Benedek Tibor, a megbízott szövetségi kapitány így értékelt:

"Lelkesen, magabiztosan játszottak a fiúk. Az elején különösen jó volt a védekezésünk, a bírók később már könnyebben adták a kiállításokat, de amikor kellett, mindig tudtunk gólt lőni, így a megszerzett előnyt végig tudtuk tartani. Jó kezdet volt, mindenkinek önbizalmat adhat ez a szép eredmény."

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×