eur:
393.46
usd:
368.23
bux:
65971.91
2024. április 24. szerda György

Az olimpián a hagyományok versenyeznek a gazdasági szabályokkal

Gazdasági oka van annak, hogy egy sportág bekerül-e az olimpia programjába - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szabados Gábor sportközgazdász.

Gazdasági okokra vezethető vissza, hogy mely sportágak kerülnek be az olimpiai programba. Emiatt lett az ötkarikás műsor része a triatlon, a baseball - amely azóta kikerült a programból -, és a trambulin is eléggé népszerű ahhoz, hogy felvegyék a játékokon szereplő sportágak közé - fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Szabados Gábor sportközgazdász.

A magyar szurkolóknak fájhat, hogy a hagyományos sportágak olimpiai létét veszélyeztetik az újak. Azokban a sportágakban jók a magyarok, amelyek nagy érdeklődésre nem tartanak számot, így gazdasági erejük is csekély - emelte ki a sportközgazdász, példaként említve az öttusát, a kajak-kenut és a vívást. 2016-tól a golf és a rögbi is olimpiai sportág lesz.

Szabados Gábor szerint az olimpia az utolsó olyan szelete a sportgazdaságnak, ahol a hagyományok sok esetben versenyeznek a gazdasági szabályokkal. Tudjuk, hogy kik az olimpia szponzorai, pedig nem jelennek meg reklámtáblán - tette hozzá.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×