eur:
393.19
usd:
367.31
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Az Olimpiai Bajnokok Klubja is gratulált a magyar sportolóknak

Fantasztikus sikernek, szenzációs diadalnak nevezte a vasárnap zárult londoni olimpián szerepelt magyarok teljesítményét Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, aki írásban gratulált a sportolóknak.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott levélben az 1988-ban ötkarikás aranyérmet nyert kardvívó úgy fogalmaz, "a csapat nyolc bajnoki címe, négy második és öt harmadik helyezése, az éremtáblázaton elfoglalt kilencedik helyezése dicső hagyományaink folytatását jelenti."

"A pekingi halványabb szereplés után egyes körök ugyan azt állították, hogy a három arany hűen tükrözi helyünket a sport világában. Alaposan rácáfoltatok erre a kishitűségre, bebizonyítottátok, hogy a legjobbak közé tartozunk" - írta Nébald.

Az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke kitért a helyszínen és a Magyarországon, a televíziók képernyői előtt szurkolókra, s kiemelte, a csapat tagjai mindent megtettek azért, hogy eredményesen képviseljék az országot Londonban.

"Marosi Ádám bronzérmes öttusázónak a fogadalomtétel alkalmával hangoztatott ígéretét, miszerint megmutatjátok a világnak, hogy mire képes a magyar virtus, valóra váltottátok" - áll a levélben. "A nevetekben is szeretnénk ismételten köszönetet mondani azért az erkölcsi és anyagi támogatásért, segítségért amelyben az olimpia előtt részesültetek, hiszen gondoktól mentesen összpontosíthattatok a részvétel jogának megszerzésére, majd a felkészülésre. Elismerésünket szeretnénk kifejezni a csapat vezetésének, edzőknek, sportorvosoknak mindenkinek, akinek része van a jó szereplésben."

Nébald hangsúlyozta, a magyar sportolók példát mutattak a jövő nemzedékének, s reményét fejezte ki, hogy ennek hatására - a mindennapos kötelező testnevelés hatását élvezve - egyre több fiatal kezd majd el sportolni.

"Olimpiai bajnokságaink száma 168-ra emelkedett, s ezzel egy időben a tíz új aranyérmessel már 173 tagot számlál az Olimpiai Bajnokok Klubja" - zárta levelét Nébald. "A tíz új tagot kimondhatatlan örömmel és szeretettel köszöntjük, s természetesen barátsággal várjuk legközelebbi összejövetelünkön."

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×