eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megérkezett az olimpiai láng Nagy-Britanniába

Az olimpiai láng megérkezett Nagy-Britanniába a brit légitársaság egy különjáratával.

A repülőn lévő delegációnak Anna brit királyi hercegnő, Sebastian Coe, a londoni játékok szervezőbizottság (LOCOG) elnöke, Boris Johnson főpolgármester és David Beckham válogatott labdarúgó volt tagja.

A láng egyhetes, csaknem 2900 kilométeres görögországi útja során negyven várost érintett, 490-en vették kézbe, és csütörtökön érkezett Athénba, a régi Olimpiai Stadionba, ahol átadták a rendezőknek.

A szervezők múlt heti bejelentése szerint a szigetországban az első fáklyavivő Nagy-Britannia legsikeresebb olimpiai vitorlásversenyzője, a háromszoros aranyérmes Ben Ainslie lesz. A váltó szombaton indul Land's Endből, amely Anglia legdélnyugatibb pontja. Összesen 8000-en futnak majd a lánggal, amely 8000 mérföldnyi (12 875 km) utat tesz meg 70 nap alatt.

Brit körútja után a láng a július 27-i megnyitón lobban fel a londoni Olimpiai Stadionban.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×