eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Bayern München a Madrid testén át eljutott a hazai BL-döntőbe

A Bayern München története egyik legszebb vereségét szenvedte el. Kikapott ugyan 2-1-re a Bernabéuban a Real Madridtól, de tizenegyes-rúgásokkal bejutott a fináléba. Mintha két külön meccs lett volna a 120 perces csata. Az első 15 percig tartott (addig jobban futballozott a Real Madrid), a második 105-ön meg egy szétlövésen át. Utóbbiban a Bayern volt a jobb, s az döntött. A Bayern München hazai pályán játszhatja majd a finálét a Chelsea FC ellen. Európa két ünnepelt sztárcsapata elvérzett az elődöntőben. Túl sokat kivett belőlük az egymás elleni csata?

José Mourinho Marcelót játszatja balhátvédnek, Fabio Coentrao így a kispadra került. A Bayern edzője, Jupp Heynckes nem változtatott a tervezett, s a sajtóban már korábban jelzett összeállításon.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Di Maria, Özil, Ronaldo, Benzema. Cserék: Adan, Kaka, Granero, Fabio Coentrao, Albiol, Higuain, Callejon. Bayern München: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Ribery, Kroos, Robben, Gomez. Cserék: Butt, Olic, Rafinha, Pranjic, Müller, Contento, Timoscsuk.

Kassai Viktor, a mérkőzés játékvezetője. Az ő zsebében lesz a sárga lap, amitől Gonzalo Higuain, Xabi Alonso és Sergio Ramos, illetve a másik oldalon Philipp Lahm, Holger Badstuber, David Alaba, Jerome Boateng, Toni Kroos, Thomas Müller és Luiz Gustavo retteghet leginkább. Aki közülük kap egyet, kizárja magát a május 19-i döntőből, még csapata továbbjutása esetén is.

Ezen a nívón igen ritka a magyar szereplő, ezért is érdemes hangsúlyozni: Kassai Viktor dirigálja a mérkőzést, az asszisztensei Erős Gábor és Ring György. Az alapvonali bírók Vad István és Bognár Tamás. A negyedik játékvezető Fábián Mihály.

2. perc: Karim Benzema a jobbszélen betört a tizenhatoson belülre, a hátra gurított labdát Sami Khedira kapura lőtte, éppen Manuel Neuer ölébe.

5. perc: Büntetőből vezetést szerzett a Real Madrid. Marcelo átívelése után Angel Di María kapásból kapura lőtt, a labda a bevetődő Alaba bal kezéről pattant ki. Kassai Viktor azonnal büntetőt ítélt, a német kommentátor szerint is jogosan. Cristiano Ronaldo gond nélkül a bal alsó sarokba küldte a labdát. Real Madrid-Bayern München 1-0

8. perc: Alaba, aki a büntető előtt sárga lapot kapott, s ezzel biztosan nem játszhat a döntőben, előretört, de Arjen Robben nem tudta lekezelni a labdáját. Nagy helyzet volt!

11. perc: Mario Gomez lövése után Iker Casillasról messzire pattant a labda, de Ribéry nem talált a kapuba.

14. perc: Mesut Özil varázslatos passza könnyű helyzetbe hozta Cristiano Ronaldót, aki 14 méterről a jobb alsó sarokba helyezte a labdát, megduplázta az előnyt. Real Madrid-Bayern München 2-0 (A tv-visszajátszás szerint a portugál néhány centivel bár, de lesen állt. Szabad  szemmel észrevehetetlen az ilyesmi.)

20. perc: Cristiano Ronaldo beadása után Manuel Neuer bravúrral piszkálta el a labdát.

27. perc: Pepe fellökte a tizenhatoson belül Mario Gomezt. Kassai Viktor ezúttal is büntetőt ítélt. Arjen Robben a jobb sarokra helyezett labdáját Iker Casillas majdnem megfogta, de csak majdnem. Real Madrid-Bayern München 2-1. Pepe az esetnél sárga lapot kapott, ő is kizárta magát a döntő szereplői közül.

30. perc: Karim Benzema remek csavarása alig kerülte el a bal felső sarkot.

34. perc: Mario Gomez kihagyta az eddigi legnagyobb helyzetet. Már csak a kapussal állt szemben, de Iker Casillasba lőtte a labdát 12 méterről.

45. perc: Arjen Robben szabadrúgást lőhetett 17 méterről, középről. Labdája Iker Casillas közreműködésével a kapufáról pattant ki.

Nagyon élvezetes, jó volt az első félidő. A Bayern 58 százalékban birtokolta a labdát, ez mindent jelez, csak azt nem, hogy alárendelt szerepet játszott volna 0 mégha vesztésre is áll. Nyílt a játék, bármelyik csapat szerezhet gólt. Vajon dönthet-e a második félidőben, hogy a Bayern ászai pihentek szombaton, a Madridé pedig Barcelonában nyerték meg az El Clásicót?

47. perc: A második félidő első helyzete, Mario Gomez csúsztatása alig kerülte el a kaput.

55. perc: Benzema lövését Neuer vetődve védte. Nehéz szögből lőtt a francia.

65. perc:
Arjen Robben elől Iker Casillas merész kivetődéssel szedte fel a labdát. Ha a Bayern szerezne egy gólt, a játék képe alapján továbbjutna. Még két gól nincs a mai Madridban.

71. perc: Di María lement, Kaka állt a helyére.

86. perc: Mario Gomez nem lőtt egyből 8 méterről, s ez lett a veszte, a védők bevetődtek.

90+2 perc: Lejárt a rendes játékidő, hosszabbítás következik.

94. perc: Ribéry lement, Thomas Müller lépett pályára. Mindkét edző számított a hosszabbításra, ezért is volt kevés eddig a csere.

105. perc: Nagyobb helyzet nélkül, biztonsági játékkal telt el a hosszabbíás első fele. Két "bajor", Luiz Gustavo és Badstuber is sárga lapot kapott, egyik sem játszhat a döntőben, ha a Bayern lesz ma este boldogabb. A folytatásra Benzema helyére Gonzalo Higuaín állt be. 

111. perc:
Az utolsó madridi csere, Mesut Özilt Esteban Granero váltja.

115. perc: Granero Neuer előtt összeesett a tizenhatoson belül. Kassa Viktor sípolt - s helyesen kifelé ítélt szabadrúgást. Meg adott egy sárgát színészkedésért.

120. perc: Vége a rendes játékidőnek és a hosszabbításnak is. Tizenegyesek döntik el, melyik csapat játszik majd a Chelsea-vel május 19-én, a BL-döntőben.

Tizenegyesek:
Daniel Alaba (Bayern) gól
Cristiano Ronaldo (Real Madrid) kihagyta, Neuer védett
Mario Gomez (Bayern) gól
Kaká (Real Madrid) Neuer ezt is kivédte
Toni Kroos (Bayern) Casillas kivédte, az állás 2:0 a Bayernnek
Xabi Alonso (Real Madrid) belőtte, 2-1
Philip Lahm (Bayern) - Casillas védett, 2-1
Sergio Ramos (Real Madrid) - fölé lőtte, 2-1
Bastian Schweinsteiger (Bayern) - belőtte, 3-1, továbbjutott a döntőbe a Bayern.
José Mourinho, akár csak 2011-ben, csak az elődöntőig jutott a Real Madriddal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×