eur:
389.31
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Azt sem tudták megmondani, ki lenne a Világjátékok sportigazgatója"

Nem a magyar gazdaság helyzete miatt nyerte meg Budapest és Gödöllő előtt a lengyelországi Wroclaw a 2017-es Világjátékok rendezési jogát - mondta az InfoRádiónak Ron Froehlich, a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének elnöke.

Meg kellett hoznunk a döntést, hogy nagyobb, vagy kisebb városba akarjuk-e vinni a versenyt. Nem beszélve arról, hogy a politikai feltételeket is figyelembe kellett vennünk, ám számunkra a legfontosabb a verseny feltételeinek megteremtése volt. Budapest kiváló ajánlatot adott, ahogy Wroclaw és Fokváros is, ám sajnos mindhárom nem nyerhetett.

A hírek szerint a magyar pályázat elutasításának egyik fő oka az ország gazdasági helyzete volt.

Nem, e tekintetben elégedettek voltunk a magyar delegáció válaszával, tehát annyira nem aggódtunk a finanszírozás miatt. Nyilvánvaló, hogy a sajtó tele van a magyar gazdaság problémáival, de úgy gondoltuk, ezt az ügyet megoldják a magyarok, nekünk a sport volt az elsődleges. Mikor Wroclaw és Budapest között választottunk, mindkét ajánlat remek volt. Nem egyszerűen feldobtunk egy érmét, hanem górcső alá vettük a lehetőségeket, illetve azt, hogy milyen problémákkal kerülhetünk szembe a jövőben. A nagyvárosokkal több gond lehet, legyen szó akár Budapestről, Fokvárosról, Londonról vagy Tokióról. Néha a kisvárosok jobbak. Ebben az esetben mindkét pályázat remek volt, és Wroclaw nyert, de ennek nem a magyar válság volt az oka.

Sportdiplomáciai hibákról is lehetett hallani. Milyen hibákat vétett a magyar delegáció?

Nos én nem ismerem ezeket a hibákat. De például, megkérdeztük, hogy kit jelölnek sportigazgatónak, és nem tudták megmondani. Tudja ez olyan, mintha azt kérdeznénk, ki lesz az illetékes, mert számunkra a sport volt a legfontosabb, csakúgy, mint a nemzetközi szövetségek számára. Ezután beszélhetünk szponzorokról és másról, de nem tudták megmondani, hogy ki lesz az illetékes sportvezető.

Következő alkalommal miként nyerhet Magyarország?

Úgy gondolom, leülhetnénk és egyeztethetnénk, hogy mire van szükségük, melyek azok az ügyek, amelyeket át kell beszélni a következő tárgyalások előtt. Például a vezérigazgatóról, a sportigazgató feladatáról, vagy arról, hogy ki a sportigazgató. Tudjuk, hogy csak 5 év múlva esedékes a következő pályázat, de 5 év nem hosszú idő, és ha pályáznak a Világjátékok Nemzetközi Szövetségéneknél, de tudnunk kell, hogy ki lesz a sportigazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×