eur:
393.84
usd:
369.05
bux:
65814.5
2024. április 23. kedd Béla

Ötöt lőve érte utol a Man United a Cityt

A karácsonyi forduló hagyomány Angliában. Immár lassan az is az lesz, hogy a Manchester United nyer december 26-án. Sir Alex csapata sorozatban nyolcadszor nyert a Boxing Day fordulójában. Ezúttal a Wigan bánta a Vörös Ördögök feltámadását, a United 5-0-ra nyert, s beérte pontszámban a gól nélkül maradó Cityt.

A Unitednek nem jutott nehéz ellenfél, ugyanis a Wigan ellen korábban is mindig nyert. Ezúttal is csak perceket kellett "izgulniuk" a szurkolóknak, Pak Dzsi Szung már a nyolcadik percban megszerezte a vezetést a felforgatott összetételben játszó, s még Wayne Rooney-t is a kispadon tartó csapatnak.

A dél-koreai középpályás mindössze a második gólját lőtte az idényben, először az Arsenal elleni 8-2-n volt eredményes. A következő két gólt a bolgár Dimitar Berbatov szerezte, az ő beállítása jelentette Sir Alex karácsonyi ajándékát a szurkolóknak. Az előző idényben 22 bajnoki gólt szerző csatár a tavalyi "Csomagos napon" két gólt lőtt a Sunderlandnek, most háromig jutott. Legutóbb egyébként január 22-én, a Birmingham ellen szerzett három bajnoki gólt egy meccsen. Ugyanakkor tavaly ilyenkor 14 gólnál tartott, most csak hatnál.

A találkozót egyébként döntően befolyásolta Sammon kiálítása: a vendégek játékosa a 40. percben, még 0-1-nél kapott piros lapot. A második játékrészben a büntetőt értékesítő Berbatovon kívül Antonio Valencia talált még al-Habszi kapujába. Ezt a meccset sem úszta meg a Manchester United egyik játékosa sérülése nélkül: ezúttal Evanst kellett lecserélni a szünetben, A közuépső védőre két hét pihenő vár - ezen a poszton Sir Alexnek immár öt sérültje van.

A Manchester City meglepetésre nem tudott gólt szerezni a West Bromwich Albin ellen. (Gera Zoltán továbbra is sérült, Fülöp Márton cserekapus volt a találkozón.) Április 11. óta először fordult elő (következésképpen: a mostani bajnoki idényben is először esett meg), hogy a City nem szerzett gólt a bajnoki találkozóján. A West Brom nagyszerűen védekezett, s megérdemelten szerzett pontot.

Nem tudott nyerni a Chelsea sem, s ez ugyancsak nagy meglepetés. Andre Villas-Boas, a csapat edzője csalódottan berszélt a találkozó után, maga sem talált magyarázatot arra, hogy miért esett vissza december eleje óta a csapata, amely a legutóbbi három bajnokiján kivétel nélkül 1-1-es döntetlent játszott. Fernando Torres két hónap után szerepelt ismét a kezdő csapatban - de ahogy a BBC beszálója írja - "csak árnyéka volt annak a csatárnak, akit liverpooli napjaiban a világ legjobb támadójaként emlegettek".

Győzelem maradt (megint csak) a Liverpool, amely még az egyik pontot is csak nehezen szerezte meg a Blackburn ellen. Charly Adam öngólja után Maxi Rodriguez egyenlített ki a második félidő elején. Kenny Dalglish még Steven Gerrardot is bevetette a második félidő derekán, de a meccshiánnyal küzdő kapitány ezúttal nem tudott segíteni társain, illetve a csapaton. A Pool ugyan veretlen még az idény során auz Anfield Roadon, de kilenc mérkőzéséből mindössze hármat nyert meg.

Premier League, 18. forduló
Bolton-Newcastle 0-2
Chelsea-Fulham 1-1
Manchester United-Wigan 5-0
West Bromwich-Manchester City 0-0
Stoke-Aston Villa 0-0
Liverpool-Blackburn 1-1
Sunderland-Everton 1-1
Az élcsoport: 1. Manchester City 45, 2. Manchester United 45, 3. Tottenham 35 (16 mérkőzés), 4. Chelsea 34, 5. Arsenal 32 (17)


Kedden:
Arsenal-Wolverhampton
Swansea-QPR
Norwich-Tottenham

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×