INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Cseh László aranyérmes az úszó-Eb-n

InfoRádió / MTI
Cseh László 200 m vegyesen aranyérmet szerzett a lengyelországi Szczecinben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság nyitónapján. A 26 éves magyar versenyző végig vezetve, 1:53.43 perces idővel diadalmaskodott az osztrák Markus Rogan és az izraeli Gal Nevo előtt.

Cseh ezzel a magyar küldöttség első aranyérmét szerezte a kontinensviadalon, de csütörtökön még két számban állt dobogóra magyar sportoló.

200 méter vegyesen Verrasztó Evelyn ezüstérmet szerzett. A magyar versenyző remek hajrával, 2:08.28 perces idővel végzett a második helyen. A számot a spanyol Mireia Belmonte Garcia nyerte, a harmadik pedig a brit Hannah Miley lett.

Bernek Péter 200 m háton bronzérmes lett. A tavalyi ifjúsági olimpián bajnok magyar versenyző 1:51.21 perces új országos csúccsal végzett a harmadik helyen. A számot a lengyel Radoslaw Kawecki nyerte, az ezüstérmet pedig a spanyol Aschwin Wildeboer Faber szerezte meg.

Jakabos Zsuzsanna 200 pillangón az ötödik helyen végzett, míg 50 mellen Takács Krisztián a hatodik, Kozma Dominik pedig a nyolcadik lett.

A címlapról ajánljuk