eur:
388.97
usd:
363.5
bux:
68043.21
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mi közé Ibrának Meazzához, Baggióhoz és Vierihez?

A Milan simán, egy félidőnyi remek játékkal 4-0-ra verte a Chievót, s feljött a Juventus mögé a második helyre. Ha nehezen is, de ismét nyert az Inter, a még tizenéves Luc Castaignos első Serie A-s góljával. Az olasz labdarúgó-bajnoki forduló érdekességei.

Zlatan Ibrahimovic két gólt is szerzett a Milanban, olaszországi karrierje 100., és 101. bajnoki gólját. Remek a mérlege, hiszen mindössze 196 fellépés alatt érte el a százas határt. A góljai közül 16-ot rúgott büntetőből, mindössze kettőt hagyott ki. Ibra mindössze a negyedik futballista az olasz élvonal történetében (Giuseppe Meazza, Roberto Baggio és Christian Vieri után), aki a Milan, a Juve és az Inter színeiben is lőtt bajnoki gólt, s eljutott a százas határig.

A Milan a legutóbbi tíz meccsét kivétel nélkül megnyerte a Chievo ellen, de legutóbb jó régen, 2008-ban, az Udinese ellen szerzett a csapat az első félidőben már négy gólt. A bajnoki címvédő messze a leggólerősebb csapat az olasz bajnoki idényben, 27 találatával szemben a Juve (a második legeredményesebb) 19-cel áll.

A torinói Zebrák 11 mérkőzés után is veretlenek az idényben, hasonlóra legutóbb Cesare Prandelli Fiorentinája volt képes 2007 őszén. Antonio Conte együttese még egyetlen gólt sem kapott a 2011-2012-es idényben a második félidőben!

A Novara veterán csatára, a 33 éves Raffaele Rubino az olasz futballtörténelem első játékosa lett, aki négy különböző bajnoki osztályban is szerzett gólt ugyanazon egyesület színeiben. Tizenhat gólt szerzett a Serie C2-ben, 56-ot a C1-ben, hatot a Serie B-ben, s most az elsőt a Parma ellen az élvonalban.
A Siena ellen győztes Inter hosszú hetek után először tartozik (egyelőre még csak a vesztett pontokat tekintve) a mezőny első felébe. A 12. helyen áll, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a tízedik Parma és a tizenegyedik Chievo.

(Forrás: football-italia.net)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×