eur:
387.17
usd:
356.38
bux:
68727.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Egervári: Erőn felül teljesítettek a játékosok

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány rendkívül büszke arra, hogy csapata péntek este bravúros, 2-1-es győzelmet aratott a svédek felett a Puskás Ferenc Stadionban Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. A magyarok győzelmükkel pontszámban beérték a svédeket, ezzel életben tartották reményeiket, hogy megszerezzék a pótselejtezőt érő második helyet a csoportban.

"Több mint egy évvel ezelőtt megfogalmaztunk egy célkitűzést, ezt pedig nem illik havonta változtatni - nyilatkozta a találkozót követően a szakember. - Először azt szerettük volna elérni, hogy a világbajnoki selejtezők sorsolásánál a harmadik kalapba kerüljünk, azt követően pedig a második hely elérése volt az álmunk az Eb-selejtezőcsoportunkban. Örömteli dolog, hogy ezzel a győzelemmel még mindig van erre reális esélyünk."

A találkozó első félidejében remekül futballozott a magyar csapat, a 18. percben pedig Hajnal Tamás révén büntetőt hibázott. "Nagyszerű közönségünk volt, amely a kihagyott büntető után is töretlenül biztatta a csapatot, és átsegítette ebben a nehéz pillanatban" - mondta Egervári Sándor. Ezt követően sem állt le az együttes, és a 44. percben egy Rudolf-Szabics összjáték végén utóbbi egy lágy emeléssel megszerezte a vezetést. A fordulást követően a svédek vették át az irányítást, és Wilhelmsson révén egyenlítettek, ez után nagy volt a svéd nyomás, de a magyarok a 90. percben Rudolf révén eldöntötték a mérkőzést.

"Az egyenlítő gól után éreztem, hogy nagyon nehéz harminc percünk lesz, valóban meg is torpant a csapatunk. Ugyanakkor a jelenlegi keretünkben sok igazi nyerő típusú játékos van, akik időnként képesek erőn felül is teljesíteni, azt hiszem, ezt az utolsó negyed órában többször is lehetett látni. Ez a töretlen hozzáállás jellemzi a csapatot." - nyilatkozta a kapitánya, aki sérülés miatt alapcsapatából nem számíthatott Dzsudzsák Balázsra, Gera Zoltánra, Szalai Ádámára, Juhász Rolandra és Vanczák Vilmosra sem. "Ez a mérkőzés is jól mutatja, hogy vannak értékeink, akikre lehet számítani, gondolok itt például a Varga Józsira vagy a Korcsmár Zsoltra."

"Reálisan és gyorsan ki kell értékelnünk ezt a mai mérkőzést. Taktikailag és mentálisan is fel kell készíteni az együttest a keddi mérkőzésre, de hatalmas feladata lesz az orvosi stábnak is, hogy megfelelően regenerálódjanak a játékosok" - tette hozzá a szakember.

A találkozó egyik legjobbja éppen a Brann Bergen légiósa, Korcsmár Zsolt volt: "Nagyon nehéz volt a svédek ellen védekezni, ugyanakkor úgy érzem, voltak jó megmozdulásaim, nagyon boldog vagyok. Ez a mai három pont viszont csakis úgy ér valamit, ha nyerünk Moldovában, de szerintem kiegészülve az eltiltottakkal és a mai győzelemből erőt merítve erre reális esélyünk lehet."

A magyarok győzelmükkel pontszámban beérték a svédeket, ezzel életben tartották reményeiket, hogy megszerezzék a pótselejtezőt érő második helyet a csoportban. Ugyanakkor a svédek jelenleg még lépéselőnyben vannak, mivel egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak mint az Egervári-csapat, ráadásul az egymás elleni összevetésben tavalyi 2-0-ás hazai győzelmük miatt jobban állnak, így pontazonosság esetén ők végeznének a csoport második helyén.

A magyar válogatott kedden 19:45 órától Moldova vendégeként lép pályára.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

Az Egyesült Államok képviselőháza csütörtökön elfogadott egy törvényjavaslatot, amely arra kötelezné Joe Biden amerikai elnököt, hogy zavartalanul szállítsa a fegyvereket Izraelnek. A főleg republikánusok és néhány demokrata által átvitt tervezet szembemegy Biden döntésével, miszerint elhalasztott egyes Jeruzsálembe tartó légibomba-szállítmányokat. Eközben a Fehér Ház egymilliárd dolláros izraeli katonai csomagról döntött nemrég, a két állam közötti szövetséget aláhúzandó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×