eur:
387.51
usd:
356.85
bux:
68169.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Rudolf gólja győzelmet ért

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert Svédország ellen a Puskás Ferenc Stadionban rendezett Európa-bajnoki selejtező-meccsen. Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese nem sokkal a szünet előtt Szabics Imre góljával szerzett vezetést, a svédek a második félidő elején egyenlíttek, Rudolf Gergely pedig a 90. percben lőtte a győztes gólt.

A magyar válogatott több mint 16 éves rossz sorozatot szakított meg a skandináv csapat ellen, amely legutóbb 1995 áprilisában jött ki vesztesként a két gárda párharcából.

A magyar csapat hamar vezetést szerezhetett volna, ám Hajnal a 18. percben büntetőt rontott. Ennek ellenére továbbra is magabiztosan futballozott Egervári csapata, majd nem sokkal a félidő vége előtt egy Rudolf-Szabics összjáték végén utóbbi szerzett elegáns gólt. A fordulást követően hamar egyenlítettek a svédek: Elmander szólója után Wilhelmssont hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Amikor már mindenki azt hitte, hogy vége, Priskin beadására Rudolf érkezett és értékesítve a ziccert eldöntötte az összecsapást.

A magyarok győzelmükkel pontszámban utolérték a svédeket, ezzel életben tartották reményeiket, hogy megszerezzék a pótselejtezőt érő második helyet a csoportban. Ugyanakkor a svédek még mindig lépéselőnyben vannak, mert egyrészt pontazonosság esetén jobbak lennének az egymás elleni eredmények miatt, másrészt egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Európa-bajnoki selejtező, E csoport:
Magyarország-Svédország 2-1 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 25 ezer néző. Jv.: Damir Skomina (szlovén)
Magyarország:
Király Gábor - Varga József, Lipták Zoltán (Sándor György, 74.), Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt - Pintér Ádám, Elek Ákos - Koman Vladimir, Hajnal Tamás (Stieber Zoltán, 66.), Rudolf Gergely - Szabics Imre (Priskin Tamás, 80.)
Svédország:
Andreas Isaksson - Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Daniel Majstorovic, Oscar Wendt - Anders Svensson (Rasmus Elm, 53.), Kim Källström (Pontus Wernblom, 88.) - Sebastian Larsson (Ola Toivonen, 68.), Johan Elmander, Christian Wilhelmsson - Zlatan Ibrahimovic
Gólszerzők:
Szabics (44.), Rudolf (90.), illetve Wilhelmsson (60.)
Sárga lap:
Lipták (48.), Szabics (50.), illetve Majstorovic (18.), Ibrahimovic (35.),Wilhelmsson (48.)

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ki ne emlékezne a 2021-es mémrészvény őrületre, amikor a Gamestop és az AMC vezetésével számos részvény produkált elképesztő emelkedést néhány nap alatt. Három évvel később ismét újjáéledt az őrület, miután a rali atyjaként emlegetett Keith Gill hosszas kihagyás után ismét aktív volt a közösségi médiában, ez pedig elindította a spekulációt a kisbefektetők részéréről. Az árfolyammozgások csak ezen a héten máris több milliárd dolláros veszteségeket okoztak a shortosoknak, az őrület azonban tartogat néhány kedvező lehetőséget azok számára is, akik nem kívánnak közvetlenül kitettséget szerezni ezekben a részvényekben, ezek közül a lehetőségek közül mutatunk most néhányat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×