eur:
387.57
usd:
357.01
bux:
68222.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Királytól Szabicsig - kezdőcsapat a svédek ellen

Két csatár is helyet kapott a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában, így Rudolf Gergely és Szabics Imre rohamozhatja a svédek kapuját a Puskás Ferenc Stadionban 3/4 8-kor kezdődő Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen.

Egervári Sándor szövetségi kapitány az alábbi összeállításban küldi pályára csapatát: Király Gábor - Varga József, Lipták Zoltán, Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt - Pintér Ádám, Elek Ákos - Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Rudolf Gergely - Szabics Imre.

Az utóbbi időben mumusnak számító északi válogatott ellen, az immár fél éve sérült Szalai Ádámot is beleértve öt biztos kezdőjátékos (Gera Zoltán, Juhász Roland, Vanczák Vilmos és Dzsudzsák Balázs még) hiányzik majd. A tét: egy hazai vereséggel még a pótselejtező reménye is elszáll.

Rudolf Gergely szerint nincs veszíteni valója a magyar válogatottnak, mivel a csapatot rengeteg sérülés és eltiltás sújtotta, ráadásul az esélyesség terhe is a vendégeket nyomja.

"Nincs mit veszítenünk, aggódjanak ők, mi csak nyerhetünk ezen a meccsen" - jelentette ki a válogatott telki edzőtáborában tartott sajtótájékoztatón a Genoától kölcsönbe a görög Panathinaikoszhoz került csatár, aki újságírói kérdésre úgy válaszolt, nem sok szó esik Zlatan Ibrahimovicról, a rivális legnagyobb sztárjáról, mert a csapat tagjai elsősorban saját játékukra koncentrálnak.

Hozzátette: ettől még persze jól ismerik, de elsősorban mindenki a saját feladatát szeretné megoldani.

"A győzelmi kényszer ellenére nincs plusz nyomás a játékosokon. A döntetlennel nem egyeznék ki, mert mindig győzelemre játszunk, legyen az ellenfél Spanyolország, Hollandia, vagy éppen Svédország. Persze nyerni nem mindig sikerül" - mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány, aki elárulta, ezen a mérkőzésen Hajnal Tamás lesz a csapatkapitány.

Hajnal, aki szerint nem plusz motivációt, hanem megtiszteltetést jelent a csapatkapitányi karszalag, azt emelte ki, hogy nem szabad a múlttal foglalkozni, már csak azért sem, mert az elmúlt egy évben sokat fejlődött a magyar csapat. Hozzátette, olyan kiélezett meccsre számít, mint amilyen az utóbbi két hazai meccs volt a skandinávok ellen, de reményei szerint ezúttal nem a vendégek szerzik a győztes gólt az utolsó pillanatokban.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ki ne emlékezne a 2021-es mémrészvény őrületre, amikor a Gamestop és az AMC vezetésével számos részvény produkált elképesztő emelkedést néhány nap alatt. Három évvel később ismét újjáéledt az őrület, miután a rali atyjaként emlegetett Keith Gill hosszas kihagyás után ismét aktív volt a közösségi médiában, ez pedig elindította a spekulációt a kisbefektetők részéréről. Az árfolyammozgások csak ezen a héten máris több milliárd dolláros veszteségeket okoztak a shortosoknak, az őrület azonban tartogat néhány kedvező lehetőséget azok számára is, akik nem kívánnak közvetlenül kitettséget szerezni ezekben a részvényekben, ezek közül a lehetőségek közül mutatunk most néhányat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×