eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68224.21
2024. május 17. péntek Paszkál

Este Szabicsék ellen bizonyíthat a Videoton

A Videoton ma este idegenben lép pályára a Sturm Graz ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második körének első meccsén. Szabics Imre, az osztrákok válogatott csatára esélyesnek érzi csapatát a Videoton ellen a fél kilenckor kezdődő mérkőzésen.

Paulo Sousa, a Videoton labdarúgócsapatának portugál vezetőedzője kijelentette, hogy jó együttesnek tartja a Sturm Grazot, de nem fél a Bajnokok Ligája-selejtezős ellenféltől.

Hozzátette: nyerni akarnak, de tisztában vannak az ellenfél erejével. Tapasztalt és egységes gárda a Sturm Graz, amelynek játékosai három-négy éve együtt futballoznak - mondta a szakember, aki úgy vélte, a rivális mentálisan és akaraterő tekintetében is rendkívül erős, ezt bizonyítja, hogy a csapat az utolsó fordulóban nyerte meg az osztrák bajnokságot.

Szabics Imre, a Sturm Graz válogatott labdarúgója esélyesnek érzi csapatát a mai meccsen. A csatár szerint ha az osztrák bajnok a klagenfurti találkozón a tudásához méltóan teljesít, akkor kiejti magyar riválisát.

Ahogy trénere is, úgy Szabics Imre is - a székesfehérvári együttest tartotta a kapható riválisok közül a legerősebbnek.

A párharc a tekintetben is fontos, hogy a továbbjutó számára a következő kör biztosan nem jelent búcsút a nemzetközi kupaporondtól, ugyanis a BL-selejtező 3. fordulójában alulmaradó csapatok átkerülnek az Európa Liga-selejtező utolsó, 4. fordulójába. Az az együttes, amely viszont most elveszíti a párharcot, befejezte szereplését Európában.

A Videoton számára bizakodásra adhat okot, hogy a Sturm nem hazai pályán, hanem Klagenfurtban fogadja az együttest, mivel a saját stadionjában jelenleg az amerikaifutball-világbajnokság zajlik. A magyar bajnok ráadásul önbizalomnövelő főpróbát tartott múlt pénteken, amikor a Szuperkupáért rendezett mérkőzésen emberhátrányban legyőzte idegenben a Kecskemétet.

A székesfehérváriak történetük során kétszer találkoztak osztrák csapattal, 1976-ban a Wacker Innsbruckot kiejtették az UEFA Kupában, 1981-ben viszont kiestek a Rapid Wiennel szemben. A Sturm mérlege hibátlan a magyarok ellen: 1975-ben a KEK-ben a Haladást, 1998-ban a BL-selejtezőben az Újpestet, 2008-ban az Intertotó Kupában a Budapest Honvédot búcsúztatta.

A várható kezdőcsapatok:
Sturm Graz:
Gratzei - Standfest, Feldhofer, Burgstaller, Pürcher - Wolf, Weber, Klem, Hölzl - Muratovic, Szabics
Videoton:
Tujvel - Brachi, Lipták, Horváth, Hector Sanchez - Polonkai, Mitrovic, Vasiljevic, Walter Fernandez - Nagy, Alves

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×