eur:
400.13
usd:
367.51
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Komjádi gondok - nincs személyi felelős

Június végére, július elejére várható a hiba elhárítása a Császár-Komjádi Uszoda nagy medencéjénél, amely csőtörés miatt lassan két hónapja nem látogatható. Személyi felelőse egyelőre nincs az ügynek.

A Nemzeti Sportközpontok úgy tájékoztatta az InfoRádiót, hogy a korábbi ígéreteknek megfelelően június végére, július elejére várható a hiba elhárítása. Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője egy hete még optimistább volt, és a hó végére ígérte a probléma elhárítását.

Próbáljuk tartani a hó végi határidőt, ahogy ígértük. Jelen pillanatban ott tartunk, hogy egy 50 méteres részen megcsináltuk a nyomáspróbát, de kiderült, hogy a medence rövidebb oldalán is van egy csőtörés. Már tart az újabb föltárás, és próbáljuk megtalálni azt a részt, ahol a probléma van - mondta az InfoRádiónak.

A Nemzeti Sportközpontok közleményében arról írt, hogy áprilisban több csőtörés is volt. A Fővárosi Vízművek szakemberei megállapították, hogy a 13-14 éves vezeték elavult, ezért a komplett cseréje mellett döntöttek. A Nemzeti Sportközpontok főmérnöke és a műszaki vezetője napi szinten egyeztet az uszoda létesítményvezetőjével, ez alapján a nyomóvezeték cseréje még két-három hetet vehet igénybe. Arra kérdésre, hogy várható-e személyi felelőse az ügynek, nem kaptunk választ.

Dala Tamás korábban az InfoRádiónak azt mondta: sorozatban négy csőtörés volt, és ez nehezítette a helyreállítást. A Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője elmondta: a javítást önerőből oldják meg, mert ha külsős céggel szerződnének, az eljárás miatt hosszabb időt is igénybe vehetnek a munkálatok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×