eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kovács Katalin: "Rég örültem már ennyire aranyéremnek"

Vasárnap három aranyat, három ezüstöt és egy bronzérmet szereztek kajakosaink és kenusaink a belgrádi Európa-bajnokságon. Kovács Katalin, miután Csipes Tamarával megnyerte az 500 méteres döntőt, bevallotta: régen örült már ennyire aranyéremnek.

"Éreztem, hogy nagyon jó formában vagyok, az elmúlt időszakban a fő hangsúlyt a rajtra fektettük az edzőmmel, és most jól láthatóan meg is lett ennek az eredménye. Nagyon boldog vagyok, mert most már nem csak az időeredményeim mutatják azt, hogy velem is számolni kell ebben a mezőnyben" - mondta Molnár Péter, aki kajak egyesben ezüstérmet szerzett a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság 200 méteres döntőjében.

A 200-as finálékban még két érem jutott a magyar versenyzőknek. Kovács Katalin és Kozák Danuta párosa hatalmas hajrával szerezte meg az aranyat, pedig Kozák Danuta nem a legjobb lelkiállapotban készülődhetett erre a számra, hiszen 40 perccel korábban csak a kilencedik lett kajak egyesben.

A magyar küldöttség 11 érmet szerzett a vasárnap zárult belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon, összesítésben 6-3-2, az olimpiai számokat tekintve pedig 2-2-1 volt a mérleg.

"Azt gondolom, hogy az én elvárásaimnak és a szurkolóknak is megfelelt a csapat ezzel az éremszámmal, amellyel az élen zártunk a nemzetek közötti versenyben. A hölgyek megint kimagaslóan szerepeltek és a másik két szakágban is születtek értékes helyezéseink és érmeink" - értékelt Storcz Botond szövetségi kapitány. (MTI)

"Gyakorlatilag elaludtam az egyes finálét. Borzasztó volt a rajtom, nem is találtam a csapásszámot, jobb elfelejteni ezt a döntőt. Ám amikor Katival melegítettünk a párosra, már visszazökkentem, jó volt követni az ő frekvenciáját" - magyarázta Kozák Danuta, aki így két arany- és egy ezüstéremmel térhet haza a kontinensviadalról.

"Úgy elkaptam a rajtot, hogy csak na. A végén kellett egy kicsit ásnunk, de csak meg lett ez az aranyérem" - mondta Kovács Katalin, aki háromszoros aranyérmes lett Belgrádban.

Az arany és ezüst mellé még egy bronz is dukált a magyar csapatnak vasárnap. Bozsik Attila miután kenuban 200 méteren a nyolcadik helyen zárt (később az ötméteres szabály megszegése miatt kizárták), Horváth Gáborral párosban a harmadik helyet szerezte meg.

"Iszonyú jó volt a rajtunk, úgy érzem, elég jó pályát mentünk Attilával" - értékelt a hajómérlegelésnél a szegedi Horváth Gábor.

"Nagyon nyomtam. Bár a világbajnokságon nem indulhatunk együtt, mert a kvóta megszerzése a cél, Gáborral nagyon megtaláltuk a közös hangot, így mindenképpen hosszú távra tervezünk" - tette hozzá Bozsik Attila.

Benedek Dalma csalódott

Vasárnap délelőtt, a 200-as döntők előtt 500 méteren rendezték meg a finálékat. "Rég örültem már ennyire aranyéremnek" - mondta Kovács Katalin, aki Csipes Tamarával ért be elsőként a célba kajak párosban.

"Mondhatjuk azt is, hogy az esélytelenek nyugalmával álltunk oda, hiszen komoly versenyen, ebben a felállásban ez volt a második pályánk" - tette hozzá Csipes Tamara.

"Egy kicsit csalódott vagyok az ezüst miatt. Igaz, hogy most ültünk együtt harmadszor, de az előfutam alapján reméltem, hogy győzni tudunk. Persze nem kell szemrehányást tennünk magunknak, mert a fehéroroszok ebben a felállásban végigversenyezték a Világkupa-szezont, csak egy kicsit unom már, hogy az Európa-bajnokságokról mostanság ezüstérmeket hozunk haza" - mondta Benedek Dalma.

Férfi kajakban 500 méteren ezúttal a fiatalok jutottak szerephez. Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványai közül Kugler Attila K-1-ben a nyolcadik helyet szerezte meg, míg a Tóth Dávid, Kulifai Tamás kettős nagy csatában megelőzve a német Hollstein, Ihle egységet a hatodik helyen zárt. Kenu párosban Vasbányai Henrik és Németh Szabolcs duója a hetedik helyen érkezett célba, Korisánszky Péter egyesben a kilencedikként fejezte be a döntőt.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×