eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

"Mindent megtettük, a többi csak Overdose-on múlik"

Jövő szombaton indul idei első angliai futamán, a Temple Stakes-en Overdose. Mikóczy Zoltán elmondta, hogy természetesen most is győzni szeretnének, ám ennél fontosabb, hogy a Royal Ascot előtt a csodaló jó formát fusson és megszokja az angliai körülményeket. Az idei célkitűzés az, hogy idén megnyerhesse valamelyiket Európa legnagyobb sprintversenyeiből.

A jövő hétvégén indul idei első angliai futamán, a Temple Stakes-en Overdose. A versenyre nevezett 33 ló közül 22-t a három héttel későbbi ascoti viadalra is beneveztek, így a magyar csodalónak kétszer is ugyanabban a mezőnyben kell bizonyítania.

Mikóczy Zoltán résztulajdonos elmondta: a legesélyesebbek a két versenyben szinte teljesen azonosak. Kiváló sprinterek, többek között Markab, Sole Power, Borderlescott, Kingsgate Native és Lady of the Desert lesznek Overdose ellenfelei.

"Ezen a szinten már annyira kiegyensúlyozott a mezőny, a starthoz álló lovak képessége olyan közel van egymáshoz, hogy a pillanatnyi forma fogja meghatározni a verseny lefolyását. Nem véletlen, hogy a világelitbe tartozó sprinterek körbeverik egymást, aki az egyik versenyen győz, a következőn futhat helyezetlenül is, és fordítva. Leegyszerűsítve úgy tartják, hogy a ló felkészültsége és tudása 80 százalékot számít, ehhez 15 százalékot tud hozzátenni a lovas, és 5 százalék a szerencse. Az a célunk, hogy ebben a társaságban többször egymás után ott tudjunk lenni, és nagyon bízunk benne, hogy a legnagyobb idei sprintversenyekből valamelyiket meg is tudja nyerni Overdose" - mondta a PannoniaOverdose-nak Mikóczy Zoltán.

A résztulajdonos hozzátette: a lónak Angliában már csúcsformában kell futnia. "Bízunk benne, hogy ez a három hét és három nap elég pihenő lesz arra, hogy ezt a remélhetőleg magasabb formáját megtartsa, lévén neki nem csak az ellenfelekkel kell megküzdenie, hanem az új, angliai körülményekkel is" - fejtette ki.

"Természetesen győzelemre törekszünk, de jövő szombaton az a fő célunk, hogy megszokja a számára új környezetet, és jó formát fusson. Nem lehet ugyanis úgy menni a Royal Ascotra, hogy az az első angliai versenye" - emelte ki Mikóczy Zoltán, hozzátéve, hogy Overdose a két viadal között Pulborough-ban marad.

A résztulajdonos arról is beszélt, hogy Overdose Ascotban csak akkor szerepelhet jól, ha jövő szombaton jó formát mutat a Temple Stakes viadalon. "Ez jóval több mint egy ráhangoló verseny, de mégiscsak az ascoti felkészülését szolgálja. Overdose jövője szempontjából ebben a versenyben a mutatott formája és stílusa lesz meghatározó. Ha küzdelemben, több ló egyszerre fogja átszakítani a képzeletbeli célszalagot, akkor nem az számít, hogy ki hányadik, hanem, hogy milyen formát mutatott" - tette hozzá.

Mikóczy Zoltán közölte azt is, hogy el tudták végezni azt a munkát, amit terveztek, ezért bizakodó a versenyek előtt. "Mi mindent megtettük, a többi csak Overdose-on múlik" - emelte ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×