eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Könnyed négyessel jutott túl a Man United a döntő előtti utolsó akadályon

4-1-re nyert a Manchester United a Schalke elleni BL-visszavágón az Old Traffordon, s így 6-1-es összesítéssel jutott a londoni döntőbe. Ellenfele a Barcelona lesz.

A Manchester United híveinek az idény előtt a legszebb álmaikban szerepelt május első szerdájával kapcsolatban, hogy két, talán legértékesebb játékosuk, Wayne Rooney és Rio Ferdinand az Old Traffordon civilben aláírásokat osztogat a BL-visszavágó előtt. Ez, mivel mindketten egészségesek, azt jelenti, Sir Alex csapata nagy előnnyel kezdheti a visszavágót. A 2-0-s gelsenkircheni győzelem nyugodt visszavágót ígér.

A Man United egyébként korában még soha nem veszített nemzetközi kupamérkőzést az Old Traffordon, egynél nagyobb különbséggel. Sir Alex ezért is pihentetheti néhány kulcsemberét - de hát nevezhető-e tartaléknak, például, a Rooney helyén játszó Dimitar Berbatov?

A két összeállítás. Manchester Utd: Van der Sar, Rafael Da Silva, Smalling, Evans, O'Shea, Gibson, Scholes, Anderson, Valencia, Berbatov, Nani. Cserék: Kuszczak, Evra, Owen, Giggs, "Chicharito" Hernandez, Vidics, Fletcher.

Schalke 04: Neuer, Ucsida, Höwedes, Metzelder, Escudero, Papadopulosz, Jurado, Farfan, Baumjohann, Draxler, Raul. Cserék: Schober, Sarpei, Edu, Schmitz, Karimi, Huntelaar, Matip.

Meglepően bátran kezdett a Schalke, noha kidolgozott helyzetig nem jutott az első negyedórában. Farfán 17 méteres lövése viszont csak alig kerülte el a jobb alsó sarkot.

13. perc: A United első helyzeténél Berbatov variált a bal oldalon, éles középre lövése után Manuel Neuer rávetődött a labdára.

A 26. és 35. perc közé zsúfolódott a félidő esszenciája. Darron Gibson pazar labdájával Antonio Valencia kilépett és megszerezte a vezetést. Két perccel később Gibson a 16-osról a hálóba vágta a második gólt. A 35. percben Jurado egy lecsorgó labdát a felső sarokba ágyúzta a labdát.

A második félidőben látszik a játékon, hogy már minden eldőlt. Sir Alex elégedetten veheti tudomásul: fiatal játékosai megállják a helyüket. Közülük is Darron Gibson nyújtja a legjobb teljesítményt, aki az első félidőben, egy sérülés miatt, majdnem kiszállt a játékból.

Ralf Rangnick kockáztatott: a középhátvéd Höwedes helyére középcsatárt, Huntelaart hozott be. Nem vált be: két percel később, a 72. percben, Anderson éppen a középső védő helyéről lőtte a Man United harmadik gólját.

Az Old Trafford egyetlen dalárda. A Man United hívei arról énekelnek, hogy bárhogy is lesz, ők mennek a Wembleybe. A döntőre. ("Que Sera Sera, what ever will be will be, we're going to Wembley")

Teljesen szétesett a Schalke játéka. Berbatov előkészítése után Anderson belőtte csapata negyedik, maga második gólját az este. A brazil egyébként a mostani szezonban eddig mindössze egy gólig jutott. Sőt: eddigi teljes manchesteri pályafutása során két akciógólig jutott. Ezt most megduplázta.

Manchester United-Barcelona (vagy Barcelona-Manchester United) döntőt rendeznek május utolsó szombatján a BL-ben. Sir Alex csapatáról "ezerszer" fogják leírni a következő napokban, hogy a Wembley-ben játszhat majd, akárcsak 1968-ban Sir Matt Busby legendás Unitedje. Egyébként a Schalke ellen 4-1-re nyerő Man United négy éven belül harmadszor, a Barca három éven belül másodszor, hat éven belül harmadszor játszhat a királykategória döntőjében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×