eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Rudolf Gergely: Így zárkózhatunk fel a hollandokhoz

Rudolf Gergely, a magyar labdarúgó-válogatott támadója szerint fontos, hogy a hollandoktól elszenvedett pénteki 4-0-ás vereséget követően a csapat levonja a megfelelő tanulságokat, és ennek tudatában lépjen pályára az Európa-bajnoki selejtezők keddi, amszterdami összecsapásán. Rudolf hozzátette: a jobbaktól nem szégyen tanulni, és idővel fel lehet zárkózni ezekhez a válogatottakhoz.

"Nem erre készültünk, szerettük volna meglepni a hollandokat, én ebben bíztam az utolsó percig - mondta a szombat esti sajtótájékoztatóján az olasz Bari futballistája. - Úgy érzem, egy kicsit hamar kaptuk az első gólt, ez pedig visszavett a csapat lendületéből. Így nekünk ki kellett támadnunk, ezzel pedig a hollandoknak jóval nagyobb területük lett, amit ki is használtak."

Rudolf - aki személy szerint élvezi az ehhez hasonló, nagy téttel bíró, telt házas mérkőzéseket - hozzátette: alaposan felkészültek a világbajnoki ezüstérmesből, ám ez nem mindig elég, főleg, ha az ellenfélben olyan játékosok vannak, akik a világ legjobb klubjaiban keresik kenyerüket.

A Puskás Ferenc Stadionban lejátszott összecsapáson az Oranje Rafael van der Vaart nyolcadik percben szerzett góljával jutott vezetéshez, majd a szünet előtt nem sokkal Ibrahim Affelay duplázta meg az előnyt. A fordulást követően Dirk Kuyt, majd Robin van Persie is betalált, így alakult ki a 0-4-es végeredmény.

"Úgy érzem, az első félidő első tizenöt percében egész jól játszottunk, lövéseink is voltak. Ugyanakkor igazi gólhelyzetünk gyakorlatilag nem is volt a meccsen. Szerintem azért ennél többre is képesek vagyunk" - nyilatkozta Rudolf.

A találkozót követően van der Vaart azt mondta, hogy a magyarok néha túlságosan is agresszívak voltak: "Kicsit idegesített minket, hogy tartják a labdát és nem akarnak előre jönni, talán ezért volt az, hogy néha kicsit lekéstünk, vagy éppen oda piszkáltunk, de szándékos durvaságról szó sem volt" - mondta Rudolf.

A keddi visszavágó kapcsán Rudolf elmondta: akár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a válogatott védekező taktikával lépjen pályára az Amsterdam Arenában, és akár így is eredményes lehet.

"Nem szégyen védekező taktikával felállni. Mi is ezt tettük a Barival például a Milan ellen, ahol 1-1-es döntetlent játszottunk, ami kifejezetten jó eredménynek számít. Nekünk is vannak gyors játékosaink, akik adott esetben el tudnak majd menni." - nyilatkozta a csatár.

Rudolf hozzátette: a pénteki összecsapás alapján reális a négygólos különbség, ám a jobbaktól nem szégyen tanulni, és idővel fel lehet zárkózni ezekhez a válogatottakhoz.

Egervári Sándor csapata kedden 20:30 órától Amszterdamban találkozik újra a világbajnoki ezüstérmessel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×