eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Buzánszky: Nem gondoltuk, hogy történelmi jelentőségű lesz a 6:3

A mai napig az egész világon sokan emlékeznek az évszázad labdarúgó-mérkőzésére, amelyen a magyar válogatott 6:3-ra győzött az angolok vendégeként - mondta az InfoRádiónak Buzánszky Jenő. Az Aranycsapat védője azt mondta: a győzelem után sem hitték még el, hogy történelmi jelentőségű meccset nyertek meg a labdarúgás szentélyében.

Ötvenhét évvel ezelőtt, 1953. november 25-én rendezték évszázad mérkőzését, amelyen az Aranycsapat 6:3-ra győzött az angolok ellen a Wembley-ben. Ez volt az angol válogatott első veresége hazai pályán nem brit csapattól.

Sebes Gusztáv szövetségi kapitány csapata lerohanta ellenfelét, Hidegkuti Nándor már az első percben gólt szerzett. A csatár még két találatot szerzett, rajta kívül Puskás Ferenc kétszer, Bozsik József pedig egyszer volt eredményes.


Különösen a harmadik magyar gól volt látványos, a remek adogatás végén Puskás legendássá visszahúzós cselével becsapta Wrightot, és a hálóba bombázott.

A 85 éves Buzánszky Jenő az InfoRádiónak azt mondta: a győzelem után sem hitték még el, hogy történelmi jelentőségű meccset nyertek meg a labdarúgás szentélyében. Az Aranycsapat védője örül annak, hogy a sportot szerető emberek az egész világon emlékeznek a 6:3-ra.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×