eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Aprópénzért távozhat Rooney a Manchester Unitedtől

Mindössze 5 millió fontért kivásárolhatja magát szerződéséből Wayne Rooney, így már nyáron távozhat a Manchester Unitedtől.

Kihasználhatja a FIFA egy eddig kevésbé ismert szabályozását Wayne Rooney, aki hétfőn egyértelművé tette, hogy távozni akar a Manchester Unitedtől. A labdarúgó az átigazolási szabályzat 17. cikkelye, vagyis a Webster-szabály szerint éves fizetéséért kivásárolhatja magát szerződéséből annak lejárta előtt egy évvel. Rooney-ért ennek értelmében 5 millió fontot, valamint egy kisebb kompenzációt kasszírozhat a klub, noha piaci értéke 40-50 millió is lehet.

A FIFA szabályzata szerint Rooney akár már idén nyáron megválthatta volna magát, igaz, akkor még két évi fizetését kellett volna fizetnie a Unitednek. A Webster-szabályt csak nyáron lehet érvényesíteni és a megfelelő írásbeli bejelentések után.

A Manchester United akkor járhat a legjobban, ha még télen értékesíteni az angol válogatott sztárt, ez esetben adhatja el legjobb áron. A 24 éves támadó szerződése 2012-ig érvényes.

A klub heti 150 ezres fizetést ajánlott Rooney-nak, ha meghosszabbítja a megállapodást, ám a csatár ezt visszautasította. A csatár az egész angol bajnokság legjobban fizetett játékosa szeretne lenni, de a United nem tud neki olyan mesés ajánlatot tenni, mint amilyet a városi rivális City adott Yaya Tourénak, az elefántcsontparti középpályás heti 221 ezret keres. Rooney azt sem nézi jó szemmel, hogy a tulajdonos Glazer-család adóssága miatt nem áldoz hatalmas összegeket erősítésre. Emellett magánéleti botránya miatt a csatárnak megromlott a viszonya menedzserével, Sir Alex Fergusonnal. A skót edzőlegendával nem éri meg összeveszni, eddig rendre a játékosok húzták a rövidebbet, és olyanok távoztak Manchesterből, mint David Backham, Roy Keane vagy Ruud van Nistelrooy.

A Premier League élcsapatai érdeklődve figyelik, hogy mi lesz Rooney-val. Hétfőn Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere a tulajdonoshoz, Roman Abramovicshoz irányította az érdeklődő újságírókat, de elismerte, el tudná képzelni csapatában az angol csatárt. A Manchester City heti 200 ezer fontos fizetéssel csábítaná át a város másik felébe a 24 éves sztárt, és jelenlegi csapattársai szerint Rooney is hajlik rá, hogy a vörös mezt kékre cserélje. A Real Madrid sportigazgatója, Jorge Valdano cáfolta, hogy a klub hajtana a támadóra, míg a Barcelona pénzügyi gondjai miatt esik ki a versenyből.

A manchesteri vezetők egyelőre nem hajlandók nyilatkozni a Rooney-ügyről. David Gill ügyvezető hétfőn annyit közölt, hogy a megfelelő időben adnak tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×