eur:
401.96
usd:
366.21
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Nyert a Real, az Atlético és a Barcelona is - videókkal

A Barcelona, a Real Madrid és az Atlético Madrid is nyert a spanyol labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján. A táblázaton José Mourinho csapata vezet a katalánok előtt, de a Villarreal megelőzheti mindkettőt.

A Real Madrid a vártnál talán könnyedébben, idegenben négy gólt szerezve nyert a Málaga otthonában,a hazaiak csak 0-3 után szépítettek. Az előző szezon Madridját idézte a gólszerzők személye: Gonzalo Higuaín és Cristiano Ronaldo is két-két gólt ért el. Higuaín négy bajnoki meccsen hat gólt lőtt eddig a Málagának.


A mezőny legjobbja a Primera División góllövőlistáját vezető portugál volt: Higaín két gólját is ő készítette elő. Ismét kiválóan futballozott Mesut Özil is. A Marca, Madrid legnagyobb sportnapilapja ünnepli José Mourinhót és csapatát, a "Mou Teamet", megemlítve, hogy a Real Madrid áll a legtöbb ponttal, a legtöbb szerzett, s a legkevesebb kapott góllal, egyedüliként veretlen a mezőnyből.

Cristiano Ronaldo vezeti a góllövők, Iker Casillas a kapusok listáját. Mind igaz, de a Villarreal egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, s ha hétfőn nyer a Hércules otthonában, megelőzi a Madridot.

A Barcelona hátrányból fordítva verte meg az eddig remekelő Valenciát. David Villának nem ment egykori csapata ellen, Andrés Iniesta volt a mezőny legjobbja. Remekelt a két gólpasszt adó Xavi. A döntő találatot Carles Puyol szerezte.



Az Atlético Madrid viszonylag simán, 2-0-ra győzött a Getafe ellen. A siker értékét növeli, hogy sem Diego Forlán, sem Sergio "Kun" Agüero nem játszott a győzteseknél.



Primera División, 7. forduló:
Málaga-Real Madrid 1-4 (0-2)
Gól: Higuaín (30., 65.), C. Ronaldo (45., 50., a másodikat 11-esből), ill. Kris (55.)

FC Barcelona-Valencia 2-1 (0-1)
Gól: Iniesta (47.), Puyol (63.), illetve Hernandez (38.)

Atlético Madrid-Getafe 2-0 (1-0)
Gól: Codina (38., öngól), Costa (73.)

vasárnap:
Deportivo La Coruna-Osasuna 17 ó
Levante-Real Sociedad 17
Real Mallorca-Espanyol 17
Racing Santander-Almería 17
Athletic Bilbao-Real Zaragoza 19
Sporting Gijón-Sevilla 21
hétfő:
Herculés-Villarreal 21 ó

Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig egyre nagyobb mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×