eur:
388.81
usd:
361.79
bux:
67944.21
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kaká visszatér Itáliába?

Egyre élesebb harc bontakozik ki az olasz labdarúgás két élcsapata közt. Az Inter és a Milan azonban ezúttal nem (csak) a pályán csap össze, hanem a háttérben, az üzleti asztaloknál is. A tét: ki tudja visszahozni Kakát az olasz bajnokságba.

A brazil foci legutóbbi aranylabdása 2009 nyarán, hosszas hercehurca után távozott a Milantól a Real Madridhoz. A 67,2 millió eurós vételárat a szakértők reális összegnek tartották a brazil válogatott karmesteréért. Igaz, voltak, akik emlékeztettek: Kaká az utolsó két milánói szezonjában már messze nem úgy "muzsikált", ahogy a csapat 2007-es BL-menetelésekor. Sőt, voltak olyan cikkek, amelyek egyenest arról szóltak, hogy az aranylabdás játékost a lehető legjobbkor adta el a Milan, mert Kakának olyan rejtett sérülései vannak, amelyek nem teszik lehetővé, hogy a játékos ismét világklasszis szinten teljesítsen. A kétkedők igazságát látszik alátámasztani Kaká harmatos világbajnoki teljesítménye, illetve az elvártnál gyengébb első évi produkciója a Real Madridnál.

Ettől függetlenül a Milan szurkolói óriási csalódásként élték meg, amikor 2009 nyarán nemcsak a vezetőedző, Carlo Ancelotti távozott a klubtól, hanem eligazolt a csapat legféltettebb kincse, Kaká is. A rossoneri nem is bírta ki a veszteséget: a 2009/2010-es szezonban a csapat a bajnokságban csak a harmadik helyet tudta megszerezni, míg a BL-ben már a nyolcaddöntőben csúfosan elbukott a Manchester United ellen. A klub vezetői nem törődtek bele az egyesület hagyományaihoz méltatlan eredményekbe és nyáron jelentősen megerősítették az egyesületet: menesztették a csapat edzőjét, Leonardót, akinek a helyére azt a Massimiliano Allegrit hozták, akit korábban kétszer is a legjobb edzőnek választottak az olasz élvonalban. A csapat háza táján is hatalmas változások voltak, hiszen ingyen, opciós vásárlási joggal megszerezték a Barcelonától azt a Zlatan Ibrahimovicot, aki az utolsó hét évében hét bajnoki címet szerzett - négy különböző csapattal. Mellé megvásárolták a brazil válogatott Robinhót, ezzel téve teljessé a Ronaldinho, Pato és Inzaghi alkotta, eddig sem túl gyengus támadóalakzatot.

Különösen Ibrahimovic érkezése esett rosszul a városi rivális Inter menedzsmentjének. A 2010 májusában három fronton is (bajnokság, olasz kupa, BL) teljes sikert arató milánói klub nehezen emésztette ugyanis meg, hogy korábbi idoluk az ősi ellenfelet választotta. A terv Milánó kék-fekete részében hamar összeállt: vissza kell hozni a városba Kakát, de nem a Milanhoz, hanem az Interhez. Az elképzelést segítette, hogy a Real Madrid edzője már az a Mourinho, aki az Inter nagy májusi menetelésében döntő érdemeket szerzett.

Az elmúlt hetekben az olasz és a spanyol lapok sorra jelentették meg cikkeiket, amelyben arról számoltak be, hogy alakul az üzlet az Inter és a Real Madrid között. Mourinho többször is beszélt arról, hogy a sérült Kaká helye már nem biztos a Madridban, míg az Inter vezetői nem is titkolták, hogy örömmel törlesztenének a milanosoknak Ibráért.

A háttérben zajló egyezkedések azonban a napokban új fordulatot vettek. Kakáért bejelentkezett egy újabb klub. A Milan!

Meg nem erősített értesülések szerint a Milan kész kölcsönvenni egykori játékmesterét Madridból, átvállalná tekintélyes fizetését (évi 9 millió euró), és vállalná a sérült középpályás további orvosi kezelésének költségét is.

Bár a spanyol lapok szerint még mindig az Inter ajánlata az előnyösebb, nem felejtik el rögzíteni: a mélyen vallásos Kaká mindig is imádta Berlusconi csapatát, régi játszótársai szinte egytől egyig visszavárják. Sőt, a szurkolók nagy része is reménykedik a klub utolsó aranylabdásának hazatértében.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×