eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Eladják a Liverpoolt

A Liverpool vezetői megállapodtak a labdarúgóklub eladásáról a New England Sports Ventures (NESV) nevű céggel, amely az észak-amerikai profi baseball-ligában szereplő Boston Red Sox tulajdonosa.

Martin Broughton, a Liverpool elnöke - a szerdai bejelentést követően - a csapat hivatalos internetes oldalának adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, nagyon elégedett azzal, hogy sikeresen zárták az eladási folyamatot, s a döntést alapos megfontolás előzte meg.

"A vezetőség úgy határozott, hogy a NESV ajánlatát fogadja el, mert ez felel meg leginkább azoknak a kritériumoknak, amelyeket előzetesen meghatározott - mondta Broughton. - Az üzleti filozófiájuk a győzelemről szól, s ezt jól mutatja a bostoni baseballcsapat sikere."

A jelenlegi tulajdonosok, az amerikai Tom Hicks és George Gillett a helyi sajtó korábbi információi szerint 600 millió fontot szerettek volna kapni az egyesületért, de ilyen ajánlat nem érkezett, Broughton pedig elmondta, 300 millió fontért sikerül értékesíteni a klubot.

A Liverpool jelenlegi tulajdonosai, az amerikai Tom Hicks és George Gillett 2007 februárjában vásárolták meg a Mersey-parti klubot csaknem 219 millió fontért. Idén áprilisban a Barclays Capital nevű céget bízták meg azzal, hogy találjon vevőt a jelentős adósságokkal küzdő klubnak, s a British Airways légitársaság vezetőjét, Broughtont nevezték ki elnöknek, így ő felügyelte az értékesítési folyamatot.

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes futballegyesület 237 millió fonttal tartozik legfőbb hitelezőjének, a skóciai Royal Banknek, amely október 15-ét jelölte meg fizetési határidőként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×