INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Kiss László: Nem lehet könnyű Hosszú Katinkának

Infostart / InfoRádió
Elégedetten értékelte az InfoRádiónak a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az ezüstös Hosszú Katinka, valamint a két bronzérmes, Jakabos Zsuzsanna és Kis Gergő hétfői, Európa-bajnoki szereplését. Kiss László szerint eddig sem érte csalódás, de még okozhat kellemes meglepetést a magyar csapat.

Három érmet szereztek a magyar úszók a budapesti Európa-bajnokságon hétfőn. Hosszú Katinka a második, Jakabos Zsuzsanna a harmadik helyen végzett a 400 méteres vegyesúszásban. Kis Gergő 400 méter gyorson lett bronzérmes.

Összességében nagyon kellemes meglepetést okoz az úszócsapat - mondta az InfoRádiónak Kiss László. A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya azonban hozzátette: ha Hosszú Katinkának bejön a 400 vegyes és aranyérmet szerez, akkor még pozitívabb hétfőt zárt volna a magyar csapat, de "így sem volt csalódás".

Nem lehet könnyű egy olyan versenyzőnek ezüstérmesnek lenni, aki tavaly öt másodperccel jobbat úszott, és világbajnok tudott lenni. Titokban valahol ő is arra számított, hogy megnyeri a 400 vegyest - értékelte a kapitány az úszónő eredményét, majd kiemelte Jakabos Zsuzsa bronzérmét, és Kiss Gergőt, aki fantasztikus utolsó 100 méterrel biztosította be magának a harmadik helyet.

Kiss László hozzátette: 30 éve nem jutott fináléba férfi gyorsváltónk, a mostani Európa-bajnokságon viszont hatodikak lettek, a lányok pedig 17 századdal maradtak le a bronzról.

A szövetségi kapitány szerint Gyurta Dániel, aki a harmadik legjobb idővel került be a 100 méteres mellúszás döntőjébe, elcsípheti a dobogót.

Hanganyag: Farkas Dávid

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk