eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Overdose nem indul a Magyar Derbyn

Vasárnap a Kincsem Parkban rendezik a 88. Magyar Derbyt, amelynek egyik előfutamában a tervek szerint elindult volna Overdose, a veretlen magyar csodaló, de végül az ötéves mént felkészítő szakmai stáb úgy döntött, nem áll rajthoz, mert még nincs megfelelő formában a versenyzéshez.

"A program 14 órakor kezdődik, összesen tíz futam lesz, amelyből a 18:15 órakor rajtoló kilencedik a Derby, amelyen a hároméves angol telivérek vetélkednek a 2400 méteres távon. Az eseményre a belépés díjtalan" - mondta Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezetője a keddi sajtótájékoztatón.

A 10 millió forint összdíjazású Derbyn 16 induló lesz, ebből három szlovák és egy szerb ló. A mezőnyben négy kanca lesz, ami azért érdekes, mert legutóbb 1973-ban nyert kanca.

Overdose nem áll rajthoz

Még mindig nincs csúcsformában, ezért a korábbi tervekkel ellentétben mégsem indul a megmérettetésen Overdose. "Az egészsége tökéletes, az erőnléte is megfelelő, de még hiányzik belőle a korábban rá jellemző robbanékonyság, jobban fel kell készíteni a versenyekre" - így jellemezte a lovat tulajdonosa az InfoRádiónak. Mikóczy Zoltán kiemelte, az ötéves telivér patairha-gyulladása már teljesen elmúlt, a paták szerkezete is megújult.

"Eddig háromszor hittük úgy, hogy Overdose visszatérhet a versenyzéshez, de egyelőre egyik időpont sem bizonyult megfelelőnek. Nagyon nehéz ugyanis előre megjósolni, mennyi időre van szükség egy ló erőnléti felkészítéséhez" - mondta. Mikóczy Zoltán hozzátette, túl korainak tartják a versenyzést, ezért a díjnyertes ló biztosan nem vesz részt a július 4-i derbin. Véleménye szerint három-négy hetet kell még a felkészítéssel foglalkozni, július végén vagy augusztus elején azonban újra rajthoz állhat a mén.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×