eur:
389.33
usd:
361.73
bux:
67992.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pókerjátszma zajlik Ballack Bundesligába igazolása körül

Most már bizonyos: Michael Ballack visszatér a Bundesligába. A kérdés csak az, hogy melyik hazai klubban folytatja a német válogatott világbajnokság előtt megsérült korábbi kapitánya. A Bild szerint két csapat pókerjátszmája zajlik az átigazolás körül, sokmillió eurós tétekkel. A Wolsfburg és a Bayern Leverkusen közül azonban a bajoroknak lehet nagyobb esélye arra, hogy megszerzi a Chelsea-ből idén távozó középpályást.

Lejár idén Michael Ballack szerződése a 2009/2010-es angol bajnok Chelsea-nél. És mivel a londoni klub csak egy évet akart hosszabbítani a német játékossal, Ballack viszont szívesebben szerződött volna két évadra, elválnak útjaik.

"Amilyen gyorsan csak lehet, határoznom kell. A következő két hétben mindenképpen döntök arról, hogy hova igazolnék" - szögezte le a német futballista a Bild internetes oldalának értesülései szerint.

A lehetséges jelöltek, a Wolfsburg és a Bayern Leverkusen mellett szóba jött a HSV is, azonban utóbbinak nagyon csekélyek az esélyei. Túl nagy a káosz mostanában a Hamburg háza táján - jegyezte meg a Bild.

A bajorok sportigazgatója, Rudi Völler szerint "a vezetőedző, Jupp Heynckes boldog lenne, ha Michael visszatérne hozzájuk."

A színfalak mögött azonban komoly pókerjátszma zajlik. És mindkét klubnak elegendő pénze van arra, hogy Ballacknak visszautasíthatatlan ajánlatot tegyen.

A Leverkusen főszponzora, a gyógyszergyártó-óriás Bayer hajlandó euró-milliókkal támogatni az üzletet.

A Wolfsburgnak pedig a Volkswagen nyitná meg szívesen a kasszát, hogy a 33 éves középpályást megszerezze.

Jobb lapjai kétségtelenül a bajoroknak vannak: Michael Ballack szinte hazatérne Leverkusenbe, hiszen ott játszott 1999 és 2002 között, ráadásul profi pályafutásának végeztével szerepet kaphatna a klub sportvezetőségében.

Ezt a lehetőséget a Wolfsburg ez idő tájt nem ajánlotta fel a játékosnak...

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×